Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 095 kJ / 2 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,06 g |
| Tuky | 26,12 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 416 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 421,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vývar s vínem uveďte do velmi mírného varu tak, aby se jen zachvíval. Olej rozehřejte ve velkém nepřilnavém kastrolu. Osmažte na něm pórek, česnek a tymián, až začne pórek měknout, asi za 3 minuty, vlijte do hrnce vývar.
Nakonec do hrnce přidejte omytou brokolici a nechte 3-4 minuty povařit. Poté z hrnce odlijte všechen vývar + vyvařené víno. Krok 2: Vsypte rýži a promíchávejte, aby jakoby zprůsvitněla, asi 1 minutu. Zalijte vývarem a za stálého míchání ho nechte vsáknout do rýže.
Dále po naběračkách začněte přidávat vývar, rýži stále promíchávejte a dávku vývaru do ní vždy nechte vsáknout, než přidáte další. Takto postupujte cca 18 minut, až rýže zvláční, ale uprostřed budou zrnka ještě dost pevná. Před koncem uvaření rýže vmíchejte již propláchnutou zeleninovou směs. Krok 3: Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky a opečte je na pánvi do zlatova. Obvyklá doba vaření rizota je 20 až 22 minut. Na závěr vmíchejte do rizota pepř a sýr, na vrch kuřecí maso a ihned podávejte.
Nakonec do hrnce přidejte omytou brokolici a nechte 3-4 minuty povařit. Poté z hrnce odlijte všechen vývar + vyvařené víno. Krok 2: Vsypte rýži a promíchávejte, aby jakoby zprůsvitněla, asi 1 minutu. Zalijte vývarem a za stálého míchání ho nechte vsáknout do rýže.
Dále po naběračkách začněte přidávat vývar, rýži stále promíchávejte a dávku vývaru do ní vždy nechte vsáknout, než přidáte další. Takto postupujte cca 18 minut, až rýže zvláční, ale uprostřed budou zrnka ještě dost pevná. Před koncem uvaření rýže vmíchejte již propláchnutou zeleninovou směs. Krok 3: Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky a opečte je na pánvi do zlatova. Obvyklá doba vaření rizota je 20 až 22 minut. Na závěr vmíchejte do rizota pepř a sýr, na vrch kuřecí maso a ihned podávejte.
Zveřejněno 8. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s kuřecím masem a parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4NL
Moje poznámka
Rizoto s kuřecím masem a parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4NL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
kuřeci kuřecí rizoto,
rizoto s kurecim masem zeleninou a parmezanem,
rizoto s kuřecím masem a parmezanem,
rizoto s kuřecím,
recept na kuřecí maso s parmazanem,
porkove rizoto s kurecim masem
Suroviny:
brokolice,
vývar kuřecí,
olej olivový,
rýže,
víno bílé suché,
směs zeleninová,
šťáva citronová,
maso kuřecí,
parmazán,
pepř mletý
Komentáře (5)
Podle fotečky je to spíše "Rizoto s parmazánem a kuřecím masem", že
No a s postupem je to podobné jako s názvem receptu...