Kváskový mazanec
Díky použití kvásku získává tento velikonoční moučník zvláštní a jedinečnou chuť. Mazanec je nejen lahodnou pochoutkou k čaji či kávě, ale také symbolizuje pohodu a rodinnou atmosféru, kterou sdílíme během velikonočních svátků.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 265 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,87 g |
Tuky | 84,19 g |
Vláknina | 28,68 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 510,97 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pq06
Moje poznámka
Kváskový mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pq06
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 9 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 12 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 15 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 16 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 17 hodinami
Tématické fráze:
mazanec z kvásku,
kváskový mazanec,
recept na mazanec z kvásku,
kváskový mazanec recept,
recept na kvaskovy mazanec,
kvásek na mazanec,
kváskové mazance,
kvásek na velikonoční mazanec,
velikonoční mazanec z kvásku,
mazanec s kvásku,
mazané z kvasku,
kvaskovy mazanec recepty,
mazanwc z kvasku,
mazanec z,
recept na kvasek do mazance,
mazanec s z kvásku,
mazanec s kváskem,
kváskový mazanec s tvarohem,
kváskový velikonoční mazanec,
mazanec kvaskovy
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
vejce,
voda,
máslo,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
kůra citronová,
mouka hladká,
rozinky,
vejce,
mandle
Komentáře (7)
Podle mě je kvásek nejlepší do chlebového těsta, kváskový chléb je nepřekonatelný, nenahraditelný. Ostatnímu pečivu trochu víc "sluší" kvasnice
Tak jsem si jako první kváskový výrobek vybrala tenhle mazanec, jehož příprava mi připadala mnohem snadnější, než příprava chleba. No asi jsem udělala nějakou chybu, myslím, že by býval chtěl péct o pár minutek déle, ale těsto na špejli nelepilo, tak jsem ho vyndala z trouby. Fakt si myslím, že jsem měla vypnutou troubu zase zavřít a nechat "dojít", ale to mne v ten moment nenapadlo, když zkouška špejlí byla bez chyby. Mazanec po vychladnutí včera večer (tedy "skorovychladnutí") měl střídku takovou na chuť vlhkou, moc mi to nechutnalo. Dneska je to o hodně lepší, ale v určitém místě je to na chuť stále jakoby vlhké. Na většině mazance je to už ale dobré. Myslíš, že to chtělo opravdu ještě pár minutek dopékat? Nebo déle kynout (praskl mi v troubě)? Postup jsem dodržela přesně podle receptu. No, snad příště...
A dnes dělám rozkvas na chleba, konečně jsem se rozhoupala... Rozhodla jsem se pro recept na "Základní kváskový chleba" a jako další pak bych chtěla zkusit "Pšenično-žitný kváskový chléb (pro začátečníky)". Tak mi, prosím, drž palce, ať se mi zadaří!