Chili con Carne III.
Oblíbená směs dušeného mletého masa, fazolí a rajčatové omáčky, to je chilli con carne. Vydatný a sytý pokrm s ostrou chutí, který pochází z Mexika a voní bylinkami a kořením. Nejlépe plnou chuť omáčky doplní dušená rýže či čerstvý chléb.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 396 kJ / 812 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 102,88 g | 
| Tuky | 37,27 g | 
| Vláknina | 7,93 g | 
| Cholesterol | 400 mg | 
| Sodík | 489 mg | 
| Sůl | 1,41 g | 
| Sacharidy | 14,16 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V hrnci, ve vroucí vodě, povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme a vývar i slité maso ponecháme stranou.
	Krok 2: Ve stejném hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme nakrájenou papriku a veškeré koření (sůl, chilli, pepř, skořici, kmín a oregáno). Minutu restujeme za stálého míchání, až se vše spojí.
	Krok 3: Z ponechaného vývaru odebereme hrnek, rozmícháme v něm bujón a spolu s neslitými rajčaty a masem jej přidáme do hrnce k ostatním surovinám. Přivedeme k varu, ztlumíme, přikryjeme pokličkou a necháme pobublávat cca 40 minut, tekutina se zredukuje.
	Krok 4: Poté scedíme a propláchneme fazole, přidáme je do hrnce (nyní můžeme dle chuti přidat sterilovanou kukuřici a lžičku kakaa). Necháme ještě asi 15 minut bublat a můžeme servírovat.
Zveřejněno 14. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Chili con Carne III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxvD
Moje poznámka
					
				
Chili con Carne III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxvD
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 46 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							chili cor con carne, 
						
						
							chilli con carne, 
						
						
							chilli con carne original, 
						
						
							chili con carne, 
						
						
							chili cor con carne recept, 
						
						
							chilli con carne recept, 
						
						
							chiliconcarne, 
						
						
							chili, 
						
						
							chili con carne recept, 
						
						
							chili concarne, 
						
						
							chili recept, 
						
						
							recept na chilli con carne, 
						
						
							recept chilli con carne, 
						
						
							chilli cor carne, 
						
						
							čiliconcarne, 
						
						
							chilli con carne s kukuřicí, 
						
						
							recept na chili, 
						
						
							recept chili con carne, 
						
						
							cili con carne, 
						
						
							chilli con con carne recept
						
					
						Suroviny:
						
							maso hovězí mleté, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							paprika čerstvá zelená, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							koření oregáno sušené, 
						
						
							rajče sterilované, 
						
						
							bujón hovězí, 
						
						
							fazole červené ve slaném nálevu, 
						
						
							kukuřice sterilovaná, 
						
						
							kakao
						
					
	
			
Komentáře (13)
Rovnou na pánev na olej a cibuli, rozšťouchat šťouchadlem na brambory na jemno, tak se to dělá u profíků. Pokud to nepustí dost šťávy, můžete dolít vývarem, trochu. Tady se ztracená chuť co se rozplyne ve vývaru musí dohnat Masoxem.
S veškerým kořením nadšeně souhlasím, i tou skořicí a kakaem, to je přímo Texassko-Mexický originál, ostatní ingredience (kukuřice také).
Mexiko chilli con carne navzdory názvu nezná.
Protože žiju kde žiju, protože Mexiko a kuchyni mám rád a protože o tom dost vím, dovolil jsem si přidat ne zrovna pochvalný komentář.