Segedínský guláš
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 505 kJ / 1 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,89 g |
Tuky | 34,16 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 65,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
Moje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 46 minutami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 21 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 31 minutami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 45 minutami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 2 hodinami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 2 hodinami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 2 hodinami
Tématické fráze:
segedínský guláš,
segedínský guláš,
segedínský guláš z vepřového,
segedinský guláš z vepřového masa,
segedinsky gulas recept,
segedínský guláš recept,
segedynsky gulas,
recept na segedínský guláš,
recept na segedínský guláš,
segedin recept,
segedín,
segedinský guláš se smetanou,
jak se děla segedinský guláš,
recept na dobrý segedínský guláš,
segedínský guláš recept z vepřoveho masa,
segedínský guláš recepty,
recept segedínský guláš,
recept segedínský guláš,
segedínský guláš -recept,
szegedinský guláš
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl,
pepř mletý,
zelí kysané,
mouka hladká,
smetana na vaření
Komentáře (152)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
V gastroprovozech se ve Vámi zmiňované době vařilo podle kuchařské bible, Receptur a tam byly dvě normy. Normální segedín bez smetany a pak speciál, kde smetana je. Česnek není ani v jedné receptuře. Nemám nic proti tomu, aby si ho někdo malinko přidal, jen trošku na podtrhnutí chuti, taky dávám. Ale není to přece podmínkou, že tam smetana a česnek být MUSÍ. A to, že jste se před půlstoletím učil u mistrů kuchařů není zárukou toho, že jste i Vy sám dobrý kuchař.
Tohle je amatérský web, kde přispívají všichni, které vaření baví. A každý vaří tak, jak mu to chutná. Zkouší, kombinuje a vloží recept. A každý uživatel má možnost volby, který recept si pak vybere k realizaci. Může si ho zase přizpůsobit své chuti a potřebám a napíše pod recept komentář. A o tom to tady je, předávaní zkušeností. Vy byste vynikal na nějakých profi stránkách, pokud by Vás ovšem neposlali někam "do hájku". Tak je mi záhadou, proč si potřebujete "čechrat peří" mezi amatéry. Je ale príma, že jste se tady zaregistroval. Budu se těšit, a věřím že nejen já, na Vaše léty prověřené recepty, některé už retro se světovým úspěchem, které jste se naučil od mistrů. A taktéž se těším na přínosné komentáře s dobře míněnými, a slušně podanými radami. Užijte si hezký den.
A není třeba se držet norem a původních receptur. Vše se přece neustále někam posouvá a to se týká i vaření.