Bramborová vánočka - vláčná
Receptů na královnu svátečního stolu vánočku existuje opravdu nespočet, tento recept je však jiný v tom, že v těstě jsou přidané nastrouhané brambory, díky kterým bude vánočka krásně vláčná a bude se doslova rozplývat na jazyku.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 517 kJ / 3 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,32 g |
| Tuky | 92,27 g |
| Vláknina | 21,80 g |
| Cholesterol | 685 mg |
| Sodík | 1,86 g |
| Sůl | 4,53 g |
| Sacharidy | 501,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do větší nádoby (ideálně půlitrové) nalijeme mléko, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Máslo rozehřejeme v mikrovlnce. Brambory nastrouháme najemno. Do mouky přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, rozinky, mandle (dle chuti, co máte rádi) a promícháme.
Krok 3: Přidáme nastrouhané brambory, rozpuštěné máslo, vejce se žloutkem a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.
Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozdělíme na prameny, z nichž na plechu upleteme vánočku, kterou necháme v teple nakynout.
Krok 5: Před pečením potřeme bílkem, posypeme mandlemi (nemusíme) a pečeme v předehřáté troubě nejprve na vyšší teplotu (180 °C) asi 10 minut.
Krok 6: Pak teplotu zmírníme a dopékáme zhruba 30 minut dozlatova. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do vánočky a po vytažení musí být suchá.
Zveřejněno 14. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová vánočka - vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr9p
Moje poznámka
Bramborová vánočka - vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr9p
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
Tématické fráze:
vanocka s bramborem,
máslová vláčná vánočka recept,
recept na vlačnou vanočku,
vánočka s s bramborem,
vanocka pálení žáhy,
dobrá a vláčná domácí vánočka,
zvláčnit vánočku,
recept vánočka s bramborem,
bramboriva vánočka,
vlacnost vánočky recelt,
vánočka s bramborem recept,
máslová vánočka s bramborem,
vánčka s brarmborem,
recept na nejlepší marokánky,
marokanky recept
Suroviny:
máslo,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
žloutek,
cukr vanilkový,
bílek,
brambory,
cukr krupice,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
rozinky,
mandle,
kůra citronová,
ovoce kandované,
anýz
Komentáře (5)