Postup přípravy
Krok 1: Do pekáča vložíme kosti, kusy mäsa, presolíme, dobre potrieme prelisovaným cesnakom, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe pomaly na 160/170°C, kým mäsko nezmäkne za častého prelievania vypečenou šťavou. 20 minút pred koncom odstránime alobal, zvýšime teplotu na 190/200°C a dopečieme do červena.
Krok 2: Zemiaky pokráiame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme, pridáme kmín, na vypečenej masti osmaženú cibuľu a "rozšťucháme". Podávame horúce mäso s rozšťuchanými zemiakmi, kyslou uhorkou a baraními rohmi.
Zveřejněno 24. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
Moje poznámka
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 31 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 21 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
zabijačkové recepty,
zabíjačkové speciality recepty,
zabijackove speciality,
zabijačkové zelí,
žitný ostrov,
zabíjačkové speciality-recepty,
slovenské speciality recepty,
žitný ostrov slovensko,
recepty na zabijačkové speciality,
zabijacka recepti,
recepty na zabíjačku,
recepty na zabíjačku,
zabíjačkové speciality recept,
zabijačkové zelí recept,
zabíjačkové pečené maso,
pecene maso zabojackove,
slovenské zabijačkové speciality,
recepty zabíjačkových specialit,
recept na zabijačkové speciality,
speciality zabíjačka
Suroviny:
kosti vepřové,
plecko,
sůl,
česnek,
voda,
brambory,
kmín celý,
cibule
Komentáře (15)
Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.
(Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.
Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.
Výraz "žiný" mi nic neříká
A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.