Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 135 kJ / 32 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. Krok 2: Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou - půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout. Krok 3: Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Krok 4: Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova.
Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z uzeného hovězího jazyka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGnl
Moje poznámka
Řízky z uzeného hovězího jazyka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGnl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 42 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Tématické fráze:
uzený vepřový jazyk,
uzený vepřový jazyk recepty,
jak dlouho varit hovezi jazyk,
jak dlouho vařit vepřový jazyk,
vařený hovězí jazyk recept,
uzený vepřový jazyk recept,
jak oloupat jazyk,
vařený hovězí jazyk,
vařený hovězí jazyk recepty,
vepřový jazyk jak oloupat,
uzeni,
jak uvarit uzeny veprovy jazyk,
jak oloupat vepřový jazyk,
jak dlouho vařit uzené,
vepřový jazyk uzený,
jak připravit uzený vepřový jazyk,
jak vařit hovězí jazyk,
jak dlouho vařit jazyk,
jak dlouho se vaří uzený jazyk,
uzeny
Suroviny:
jazyk hovězí uzený,
koření nové koření,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
česnek,
jazyk vepřový,
olej,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka
Komentáře (21)