Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové těstoviny se sýrem

Cuketové těstoviny se sýrem nabízejí skvělou alternativu pro ty, kteří hledají nízkosacharidovou variantu oblíbeného jídla. Spojení čerstvé cukety a parmazánu vytváří dokonalou chuť, která potěší všechny milovníky zdravé a chutné kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 649 kJ /
2 067 kcal
Bílkoviny68,72 g
Tuky55,98 g
Vláknina20,58 g
Cholesterol 118 mg
Sodík 640 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy314,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny (např. tarhoňa, široké nudle...) vsypeme do většího množství vařící osolené vody, uvaříme je a scedíme. Krok 2: Mladou neoloupanou cuketu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a na malé trošce oleje ji zprudka osmažíme za občasného promíchání dozlatova. Ke konci smažení přidáme k cuketě rozvonět i jemně nasekaný česnek a pokud jsme milovníky bylinek, tak například i jemně nasekanou petrželku. Krok 3: K ochucené cuketě přisypeme vařené těstoviny, promícháme, necháme prohřát, přidáme nastrouhaný parmezán (nebo pecorina, grana padano.., trošku necháme na dozdobení) a pár lžic smetany, která směs udělá krémovější. Kdo smetanu nechce přidávat, postačí trocha vody z vařených těstovin. Krok 4: Promícháme, dle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat. Krok 5: Podáváme sypané zbylou troškou sýru, samostatně či s přírodním plátkem masa...

TIP: Strouhaný sýr v kuchyni vylepší mnoho pokrmů

Zveřejněno 13. 7. 2019

Poznámka autora recepty73

Kdo se neobejde bez masa, přidá smažit k cuketě i drobně pokrájenou slaninu nebo sušenou šunku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QMW5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QMW5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné bezmasé jídlo, určitě ho přidám ke svým oblíbeným

:-)<3:yes::yes: určitě udělám, líbí se mi recept i foto :-K

7popelka7: ...děkuji za vyzkoušení:-K, jsem rád, že vám chutnaly a též děkuji za pěkné foto:-K:-K:-K

VÝBORNÉ!!! právě jsem dojedla ;-)<3:yes::yes::yes::yes:

daninako: ...děkuji za vyzkoušení:-K, Vaše spokojenost mne těší:-8:-K

Jednoduché, rychlé a moc dobré. Dala jsem jen cukety, nudle a obyčejný eidam a trochu vody z těstovin a pochutnala jsem si moc :-)
Jen ten název mě zmátnul, myslela jsem na začátku, že ty těstoviny jsou z cukety. ;-)

Tématické fráze:
cuketové těstoviny, cuketové recepty, recepty cuketa s těstovinami, těstoviny s cukotou a sýrem

Suroviny:
cuketa, těstoviny, olej, parmazán, smetana ke šlehání, česnek, sůl, pepř mletý, slanina anglická, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu