Špagety al pomodoro
Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a jednoduché jídlo oblíbíte.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 486 kJ / 1 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,12 g |
| Tuky | 15,75 g |
| Vláknina | 15,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 177,89 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety al pomodoro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rA4p
Moje poznámka
Špagety al pomodoro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rA4p
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 minutami
Domácí veka
Přidáno před 12 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 13 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 39 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 12 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 12 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 13 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 15 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 15 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 18 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 19 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 19 hodinami
Suroviny:
těstoviny špagety,
rajče,
česnek,
cibule šalotka,
rajče loupané,
víno bílé suché,
olej olivový,
vývar zeleninový,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (20)
casino: Ano máte pravdu že rajčata dělám převážně v konvektomatu, ale když se dělá menší porce jen se dá ohřát voda, která neprojde varem a rajčata se do ní vloží, doma chápu že někdo máš čas stát a sporáku a počítat, ale já přitom dělám dalších několik věcí a nemám čas u toho stát a na chuti to nic nemění, já v tomhle nevidím zase tak zásadní problém, jak oloupat rajčata, do receptu jsem to napsal jak postupuji já, pokud někdo postupuje jinak při loupaní rajčat, určitě to může dělat podle sebe.
Ba ne, to není "navážení"
To je kolektivní snaha o vybroušení receptu k dokonalosti...
Chefko:
OHŘÁT?
No, asi loupete rajčata už pouze přes konvektomat
https://www.youtube.com/watch?v=-n8Ems3ZhDY
V pripade omacky ciste rajcatove na testoviny, jsem nikdy neslysela a ani neochutnala, dela se co nejjednodussi.
Kdyby v zakladu rajcatove omacky bylo sffritto - tedy osmazena cibule, mrkev, rapikaty celer - bile vino by se mozna hodilo . . . .
Mluvim o dvou rajcatech, protoze mame-li jich vice, delame postupne, protoze ta posledni by byla uz rozvarena.
Chefko:
V podstatě je to prkotina..., o nic nejde a někdo z nás se mohl přehlédnout..., ale možná bude dobré vědět pro příště, že moderátorky jsou schopné na vyžádání dohledat časovou posloupnost postupných úprav receptu
No, stát se to může
Edit:
Chefko:
Máte, ale původně tam nebyla