Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřovka

Pokud potřebujeme zpracovat nebo uchovat větší množství masa, je nutné ho zakonzervovat. V létě doma, na chatě či při kempování jsou tyto konzervy základem mnoha pokrmů, jsou vždy při ruce a šetří náš čas.

Hodnocení receptu je 4,6 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lubik

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min pouze příprava bez odležení

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, pouze příprava bez odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 525 kJ /
6 818 kcal
Bílkoviny742,90 g
Tuky423,00 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 2,41 g
Sodík 26,11 g
Sůl64,00 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plecko i bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm. Krok 2: Na celkem 4 kg masa dáme 60 g soli (na kilo masa dáváme 15 g soli). Pepře dáme 1 lžíci na celou dávku masa. Pořádně promícháme a necháme cca 2 hodiny stát. Krok 3: Ochucené maso naplníme do čistých a suchých sklenic, přibližně do 3/4 jejich výšky. Hrdla sklenic dobře očistíme a zavíčkujeme čistými víčky. Krok 4: První den sterilujeme 2 hodiny na 100 °C. Na druhý den opakovaně sterilujeme 1 hodinu na 100 °C. Krok 5: Sklenice vyjmeme ze zavařovacího hrnce a před uložením do spíže je necháme vychladnout.

TIP: Jak zavařit maso

Zveřejněno 30. 9. 2016

Poznámka autora Lubik

Nepřidávám do masa ani česnek ani cibuli, nemám s tím dobré zkušenosti. Nejlepší je to na čerstvý chleba s čerstvě nakrájenou cibulí nebo česnekem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q8r7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q8r7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný, děkuji za recept!!! Hned jsme jednu sklenici vyzkoušeli a je to velice žravé😋😂

Jednoduchý recept, líbí se mi, že zavařené maso lze využít na vícero způsobů. Studené i teplé. Ideální na dovolenou :-)

Dávám i trochu kmínu a vůbec to není špatný..:-)

sklenice plnim az po okraj,delam uz 20let a nikda to nezklame

tak jsem to vyzkoušel a zavařování ani nemám moc cenu. stejně se po tom zapráší...ale děkuji za vynikající recept :yes::yes:

Tématické fráze:
vepřovka, vepřovka recept, domaciveprovka, domácí vepřovka.cz, nejlepší domácí vepřovka, recept vepřovka, nejlepší vepřovka, domaci-veprovka.cz, vepřovky, domácí vepřovka ve sklenici, vepřovka z trouby, příprava domací vepřovky, domácí dobra vepřovka, domácí vepřovka v troubě, zavařování vepřovky, veprovka z bucku, jak se dela veprovka, domácí vepřovka recept na 4kg vepřového masa, domáci veprovka z trouby, domcí vepřovka

Suroviny:
plec vepřová, bůček, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu