Suroviny pro 7
7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 546 kJ / 1 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,22 g |
Tuky | 78,28 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 394 mg |
Sodík | 5,10 g |
Sůl | 12,60 g |
Sacharidy | 31,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš s houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGE8
Moje poznámka
Segedínský guláš s houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGE8
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 12 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 16 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnné rohlíky s omládkem
Dajda před 2 hodinami
Chilli con carne
helusa27 před 2 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 12 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 13 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 14 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 14 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 15 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 16 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 16 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 17 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
vývar hovězí,
cibule,
špek,
zelí kysané,
smetana zakysaná,
mouka,
sádlo,
kmín celý,
paprika čerstvá červená,
pepř
Komentáře (43)
Tvůj recept není o nic lepší ani horší než ostatní - dle mne zlatý střed.
O tom, jestli do "segedínu" patří či nepatří smetana, jestli zahušťovat a jak, o tom lze diskutovat donekonečna....Najdou se i recepty s přidáním česneku, bobku, nového koření, oregana, aj Masox jsem našla, atd.,jo...Prostě "segoš" je maso, paprika, zelí....a pak dle autora:omg: Maďar asi kouká...:omg:
Je to prostě SEGEDÍN....Szekely gulyas ze kterého segedín nějakou přesmyčkou vznikl, je - jak píše Dajda - perkelt + zelí. Mmch doporučuji vyzkoušet
A k dalším připomínkám - filozofie webu je jasná, segedín po stopadesátédeváté ano...
Na fotce to vypadá na málo zelí, ale poměr 1:1 váhově s masem je ok.
Autorka má ještě dost let se vyvařit k dokonalosti...která z diskutujících v 19 letech vystřihla dokonalý segedín? a jaký to je?
do gulášů obecně dávám čistě čistou kohoutkovou, že
A kdo říká, že ty "první dva recepty, které vyběhly", jsou ty opravdu kvalitní a nikoliv ty o ničem, jak píše magdalenka? Spousta přispěvatelů něco uvaří a hned musí jídlo vyfotit a zveřejnit. Pak není divu, že tu je 58 segedínů a Vy musíte hledat zrno mezi plevami!
" Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr"
Možná se naježíte ještě víc (pokud je to vůbec možné), ale dovolím si praktickou radu: Ta záklechtka (zátřepka) se dobře dělá v "šejkru"
No, nevím zda z vás někdy bude Zdenda P.
***
...asi by nebylo od věci tuto debatu odklonit do pryč, že
https://www.toprecepty.cz/recept/42896-jiska-do-za...
Můžete si sem dávat, co chcete? Jasnější odpověď na moji otázku, o co Vám jde, jste nám dát ani nemohla.
Nefotím a co má být? Zato si moc dobře rozmýšlím, co z toho, co dělám, zveřejním. A moc mě těší, když někdo jídlo podle mého receptu uvaří a přidá hezkou fotku.
Já Váš výtvor nehaním, jen jsem si dovolila kritickou připomínku. A vůbec mi nebude vadit, že Vy budete mít zase kritické připomínky k mým receptům. S tím už člověk, který něco zveřejňuje, musí počítat.
P.S. Nikdo není dokonalý, to není jen název televizního pořadu, ale pravda pravdoucí!
Co se týče konzistence, pro mě by akorát nebyla, ale každý má rád něco jiného. Já nezahušťuju moukou vůbec, dávám jen kysanou smetanu, a to ve větším množství, ale na druhé straně podlévám jen tak, aby maso ani zelí neplavaly.