Svíčková z pomalého hrnce
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a chuťově dokonalé propojení omáčky.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 790 kJ / 1 623 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 189,89 g |
| Tuky | 64,60 g |
| Vláknina | 26,88 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 3,13 g |
| Sacharidy | 59,43 g |
Postup přípravy
ta zezlátne. Zalijeme octem a počkáme, až se vyvaří, vmícháme hořčici a podlijeme vývarem. Pokud máte mleté koření, vsypejte ho přímo do hrnce. Pokud máte kuličky, svažte je do plátýnka, abyste je potom nemuseli složitě lovit. Krok 4: Přivedeme k varu, vrátíme maso a zapneme na crockpotu režim ,,high"na cca 4 hod. Hotové maso vyndáme z omáčky, odstraníme koření. Omáčku rozmixujeme. Díky tomu a dostatku zeleniny už není třeba ji nějak zahušťovat. Krok 5: Nakonec už jen vmícháme smetanu na zjemnění. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a servírujeme.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glwG
Moje poznámka
Svíčková z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glwG
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 3 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 4 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky Izidor
zvon23 před 29 minutami
Listový salát s ořechy
Limek před 53 minutami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 59 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 2 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 5 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 5 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 6 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 6 hodinami
Suroviny:
přední hovězí,
ghee,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
ocet rýžový,
hořčice,
vývar hovězí,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (15)
Vřele doporučuji, já už mám roky ten úplně jednoduchý z Lidlu, myslím, že ho mám minimálně 5 let. Stojí myslím dnes nějakých 600,-. Kupoval jsem ho hlavně proto, že jsem potřeboval něco s malým obsahem. Zrovna dnes jsem v něm vařil drůbeží polévku. Třeba jakýkoliv guláš v něm je bez chyby a dá se uvařit i z masa z hodně staré krávy a bude krásně měkký. Mimochodem syn bratrance žije na Ostrově Mann ( už má občanství) a ten mi říkal, že se tam v pomalém hrnci vaří skoro 70% jídel.
Vřele doporučuji, já už mám roky ten úplně jednoduchý z Lidlu, myslím, že ho mám minimálně 5 let. Stojí myslím dnes nějakých 600,-. Kupoval jsem ho hlavně proto, že jsem potřeboval něco s malým obsahem. Zrovna dnes jsem v něm vařil drůbeží polévku. Třeba jakýkoliv guláš v něm je bez chyby a dá se uvařit i z masa z hodně staré krávy a bude krásně měkký. Mimochodem syn bratrance žije na Ostrově Mann ( už má občanství) a ten mi říkal, že se tam v pomalém hrnci vaří skoro 70% jídel.
Vřele doporučuji, já už mám roky ten úplně jednoduchý z Lidlu, myslím, že ho mám minimálně 5 let. Stojí myslím dnes nějakých 600,-. Kupoval jsem ho hlavně proto, že jsem potřeboval něco s malým obsahem. Zrovna dnes jsem v něm vařil drůbeží polévku. Třeba jakýkoliv guláš v něm je bez chyby a dá se uvařit i z masa z hodně staré krávy a bude krásně měkký. Mimochodem syn bratrance žije na Ostrově Mann ( už má občanství) a ten mi říkal, že se tam v pomalém hrnci vaří skoro 70% jídel.
Nemáte kalny drůbeží vyvar kdyz ho děláte přes noc. Ja pokud nevytahnu penu tak je kalny