Koprová omáčka s hovězím masem
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru, který dodá omáčce tu správnou chuť.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 798 kJ / 4 015 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 373,54 g |
Tuky | 205,74 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,68 g |
Sacharidy | 165,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme hovězí maso, cibuli a koření. Zalijeme litrem vody. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Doporučujeme tlakový hrnec.
Krok 2: Když je maso uvařené, vývar scedíme. Vývaru by mělo být asi 820 ml.
Krok 3: Maso dáme stranou a čistý vývar necháme v hrnci na přípravu omáčky.
Krok 4: Ve druhém, velkém a hlubokém hrnci rozehřejeme máslo, které zasypeme moukou, za stálého míchání uděláme světlou jíšku.
Krok 5: Jíšku ve velkém hrnci zalijeme směsí vývaru, mléka a smetany a mícháme.
Krok 6: Omáčku nyní dochutíme octem, cukrem a případně ještě solí. Za stálého míchání krásně houstne.
Krok 7: Vhodíme nadrobno pokrájený kopr a necháme projít varem.
Krok 8: Servírujeme s hovězím masem, které jsme nakrájené vložili zpět do omáčky.
Krok 9: Houskový knedlík je v tomto případě tou správnou a jedinou vhodnou přílohou.
Zveřejněno 21. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YOkK
Moje poznámka
Koprová omáčka s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YOkK
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 6 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 7 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 7 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 7 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 8 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 10 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 11 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 11 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 12 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
mléko polotučné,
máslo,
mouka bezlepková jizerka,
sůl,
ocet,
cukr,
kopr čerstvý,
maso hovězí,
cibule,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
sůl
Komentáře (9)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
To je OBECNĚ i můj případ nechutenství
Vrcholem bylo, když babička paní casinové dělala vepřoknedlozelo a na závěr fantastické moravské zelí "vylepšila" šťávou po upečení masa (říkali tomu "podpoušt")
***
No a kdy už se konečně naučíte vkládat funkční odkazy, he?
https://www.labuznik.cz/recept/snehurcina-sladkoky...
( A to já tu masovou chuť v koprovce nerada, dělám klasiku se žloutkem nakonec a jako příloha vždy brambory, bez masa, ale recept je super.
www.labuznik.cz/recept/snehurcina-sladkokysela-smetanova-koprova-omacka/)