Pařížský dort pro Davču
Pařížský dort je klasika, kterou každá cukrárna dělá trochu jinak. Chcete i vy znát triky, díky kterým bude korpus nadýchaný, šlehačka pevná a všichni budou škemrat o přídavek? Připravili jsme pro vás postup krok za krokem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 011 kJ / 4 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,03 g |
| Tuky | 283,51 g |
| Vláknina | 18,40 g |
| Cholesterol | 1,76 g |
| Sodík | 514 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 361,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 2: Na korpus ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme vodu, přimícháme mouku, kypřicí prášek, kakao a přidáme vyšlehané bílky. Těsto vymícháme dohladka.
Krok 3: Nalijeme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut. Korpus vyjmeme z formy, sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 4: Uvaříme bešamel. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, sundáme z ohně a přimícháme mouku, zalijeme mlékem, pořádně rozmícháme, dáme na vařič a na mírném ohni uvaříme. Bešamel za občasného míchání necháme vychladnout.
Krok 5: Do misky vložíme suroviny na krém a vyšleháme. Po částech přidáváme studený bešamel a šleháme. Trvá to přibližně 20 minut, krém se musí lesknout.
Krok 6: Korpus vrátíme do formy, naneseme na něj krém a rozetřeme. Uložíme nejméně na 3 hodiny do lednice, raději do druhého dne. Do dvou misek rozdělíme smetanu, do jedné přidáme 3-4 lžičky kakaa, vyšleháme a ozdobíme jí dort.
Zveřejněno 2. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský dort pro Davču
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoOE
Moje poznámka
Pařížský dort pro Davču
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoOE
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 7 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 20 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 17 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 40 minutami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 3 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 4 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 4 hodinami
Tématické fráze:
pařížský dort recept,
pařížský dort,
pařížský dort na plech,
nejlepší pařížský dort,
recept na pařížský dort na plechu,
bešamelový krém,
pařížský krém do dortů,
korpus na pařížský dort,
recept na pařížský dort,
paříšský dort,
dort pařiž,
pařížák,
nejlepší dorty od markéty,
pařížský krém na dort,
pařížský dort s pařížskou šlehačkou,
paříšký dort,
nejlepší recept na dort harlekýn na plech,
bešamelový krém recept,
recept pařížský dort,
krásné dorty od markéty
Suroviny:
vejce,
cukr,
kakao,
voda,
mouka hrubá,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kakao,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
ztužovač
Komentáře (84)
Rok 2020- období Corona-19