Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Tento rebarborový koláč zachutná i těm, kteří rebarboru kvůli kyselé chuti nevyhledávají. Kyselost rebarbory skvěle vyrovná sladký rumový karamel, kterým je celý koláč přelitý. Příprava není složitá a s těstem se dobře pracuje.
Suroviny pro 1 kus
koláčová forma průměr 24-26 cm
1kus
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98X3
Moje poznámka
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98X3
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 13 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 14 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 18 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 41 minutami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 11 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 11 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 12 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 15 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 15 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 16 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 16 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 16 hodinami
Tématické fráze:
rebarborový koláč recept,
rebarborový koláč s drobenkou,
rebarborový koláč,
recept na rebarborový koláč,
helenčiny recepty,
rebarborový koláč s pudinkem,
rebarborový koláč s jahodami,
rebarborove kolače,
recept rebarborový koláč,
vynikající rebarborový koláč,
kolač z rebarbory,
linecký rebarborový koláč,
francouzský rebarborový koláč,
revenový dort se sněhem,
kdy trhat rebarboru,
rebarbora recepty,
jablečný koláč s karamelem,
kynutý rebarborový koláč,
recepty - rebarborový kolác,
rebarborovy kol
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
rebarbora,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krystal,
cukr krystal,
rum,
smetana ke šlehání
Komentáře (28)
Taky to, že má být hotový za 15 min v troubě předehřáté na 170 stupńů je iluze. Můj začal růžovět až to 45 minutách, když jsem zapnul turbo a teplotu zvýšil na 200.
Po vůni rumu není v karamelu ani památky. A to jsem prosím na karamel použil 15ti letý Ron Barco, guatemalský rum španělského stylu, třtinový cukr a ekologickou šlehačku bez laktózy.
Zajímalo by mě, jak to skutečně děláte. Po karamelu není na fotkách ani stopa - vypadá to, jako polité nějakou hnědou šťávou a těsto vypadá jako kynuté.
Vědět, jak se těšíte, až ten koláč upečete, nebo jste pekly úplně jiný koláč, nebo jen čekáte, až dozrají rebarbory je skvělé, ale skutečně za to tento recept zaslouží pět hvězdiček?