Srnčí svíčková
Srnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku. Srnčí maso obsahuje velmi málo tuku a nesvědčí mu příliš dlouhá úprava při vysokých teplotách – snadno se totiž vysuší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 156 kJ / 2 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,51 g |
Tuky | 193,22 g |
Vláknina | 11,05 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 4,06 g |
Sůl | 10,10 g |
Sacharidy | 72,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso prošpikujeme, zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, maso na výpeku opečeme.
Krok 2: Když je maso opečené, vyndáme ho. Do výpeku dáme koření a necháme chvilku restovat. Krásně to ten základ ovoní.
Krok 3: Přidáme cibuli nakrájenou na drobno a očištěnou zeleninu, nakrájenou na kostičky, restujeme, až zelenina krásně zhnědne.
Krok 4: Pak přidáme 2 lžíce cukru, ještě chvilku restujeme, přidáme citronovou šťávu, promícháme, vložíme maso, osolíme, podlijeme vlažnou vodou, přidáme bujon a dusíme, až je maso měkké. Pak vyndáme a uchováme v teple.
Krok 5: Koření vybereme, zeleninu propasírujeme, zalijeme smetanou a provaříme.
Krok 6: Maso nakrájíme a vrátíme do omáčky, necháme prohřát a podáváme.
Zveřejněno 26. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k6RJ
Moje poznámka
Srnčí svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k6RJ
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 47 minutami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 16 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 20 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 9 minutami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 16 minutami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 54 minutami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 2 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Katerain před 3 hodinami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 3 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 3 hodinami
Domácí kečup
Marfyk před 4 hodinami
Tématické fráze:
svíčková ze srnčího masa,
svíčková ze srnčího,
srnčí recepty,
svíčková ze srnky,
srnčí svíčkova na smetaně,
mořidlo na srnčí maso,
mořidlo na svíčkovou,
srnčí svíčková,jak naložit,
srnčí,
recept na srnci svickovou,
recepty na srnčí maso svíčková,
nálev na maso na svíčkovou,
srnci na svickovou,
jak se naklada svickova,
srnčí maso svíčková,
svickova z srnciho,
jak naložit srnčí maso,
moridlo na srnci,
recepty ze srnčího,
svíčková mořidlo
Suroviny:
plec srnčí,
slanina uzená,
mrkev,
petržel,
celer,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
cukr,
citron,
voda,
bujón hovězí,
sůl,
smetana na vaření
Komentáře (22)
V poslední době ale vařím svíčkovou z tzv. falešné svíčkové a tu nenakládám do láku, ale pouze opepřím, vetřu čerstvě drcené koření (bobk.list, nové koření, špetka tymiánu)a zaleji přepuštěným máslem a nechám v chladu odležet.Nikdy nevařím, ale vždy peču, ale to už je o zvyku