Dančí guláš s knedlíkem
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v dobře připraveném guláši se stane gurmánským zážitkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 706 kJ / 2 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,81 g |
Tuky | 123,12 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,13 g |
Sacharidy | 53,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dančí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Orestujeme na tuku a pak maso vyjmeme.
Krok 2: Nakrájíme cibuli a špek nahrubo, přidáme do výpeku a orestujeme do hněda.
Krok 3: Zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme papriku a po chvilce podlijeme vínem a vrátíme maso.
Krok 4: Přidáme česnek, koření. Vaříme odkryté.
Krok 5: Přidáme protlak a přilijeme vývar.
Krok 6: Přiklopíme poklicí a vaříme doměkka.
Krok 7: Dochutíme zavařeninou a podle chuti dosolíme.
Krok 8: Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Zveřejněno 21. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Moje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 10 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 11 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffins
kahus308 před 5 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 32 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 10 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
špek,
víno červené,
cibule,
česnek,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený,
tymián sušený,
majoránka,
protlak,
paprika sušená sladká,
jalovec,
bobkový list,
brusinky zavařené,
voda,
mouka hladká
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0