Farmářská zelňačka
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší jedlíky. Je sytá, bohatá přísadami a velmi rychle hotová.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 789 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,80 g |
| Tuky | 27,85 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 4,07 g |
| Sůl | 10,10 g |
| Sacharidy | 69,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory a cibuli očistíme a oloupeme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostky a párky na kolečka.
Krok 3: Cibuli orestujeme společně se sušenými houbami a kmínem na sádle.
Krok 4: Přisypeme papriku, po zamíchání zalijeme vývarem a přidáme zbytek koření. Přihodíme brambory a vaříme asi pět minut.
Krok 5: Přidáme zelí a nakládané houby bez nálevu. Vaříme dalších cca 5 minut.
Krok 6: Pak vlijeme mouku rozmíchanou ve troše vývaru. Přisypeme párky a dovaříme doměkka.
Krok 7: Před koncem vaření přidáme smetanu. Dochutíme cukrem, solí nebo pepřem.
Zveřejněno 20. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZLN
Moje poznámka
Farmářská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZLN
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 6 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 8 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 18 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
Tvarohové lívance
boomgo před 3 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty zelňačka,
fatmarska zelnacka,
farmarska zenlnacka,
polévky
Suroviny:
zelí kysané,
houby,
houby sušené,
párky vídeňské,
brambory,
cibule,
mouka hladká,
sádlo,
paprika sušená sladká,
smetana,
vývar masový,
kmín celý,
sůl,
cukr,
pepř,
bobkový list
Komentáře (8)