Smažená vepřová kapsa
Velmi oblíbená kapsa ze šťavnatého vepřového masa s dozlatova osmaženou krustou, nikdy nezklame. Díky náplni z medvědího česneku, který je první jarní bylinkou, získá tato klasika lehce pikantní nádech. Snad bude uvnitř masa chutnat i vám.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 539 kJ / 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,61 g |
Tuky | 27,16 g |
Vláknina | 1,08 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 630 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 3,02 g |
Postup přípravy
V menším rendlíku rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme ji lehce do sklovita. Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájenou šunku nebo salám a malou chvilku ještě restujeme. Krok 3: Zalijeme vajíčkem, velmi lehce osolíme (pokud je slanější salám, tak nesolíme vůbec) a za stálého míchání ho necháme srazit. Krok 4: Odstavíme a vmícháme jemně nakrájené listy medvědího česneku. Krok 5: Náplň necháme prochladnout. Pokud budeme kapsy smažit ihned, tak může být ještě trochu teplá. Krok 6: Plátky masa opatrně rozklepeme na široko a opepříme. Krok 7: Do středu navrstvíme náplň, maso přehneme a na okraji zajistíme kovovými jehlami. Krok 8: Na povrchu z obou stran lehce osolíme. Krok 9: Připravené kapsy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krok 10: Vložíme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pomalu smažíme z obou stran. Krok 11: Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory, kdy na ještě horké můžeme dát plátek másla.
Zveřejněno 3. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená vepřová kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xm3l
Moje poznámka
Smažená vepřová kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xm3l
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 45 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 57 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 13 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 17 hodinami
Suroviny:
maso vepřové z kýty,
sůl,
pepř mletý,
list medvědího česneku,
šunka,
cibule,
vejce,
olej,
sůl,
mouka hladká,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (4)