Smažená vepřová kapsa
Velmi oblíbená kapsa ze šťavnatého vepřového masa s dozlatova osmaženou krustou, nikdy nezklame. Díky náplni z medvědího česneku, který je první jarní bylinkou, získá tato klasika lehce pikantní nádech. Snad bude uvnitř masa chutnat i vám.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 539 kJ / 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,61 g |
Tuky | 27,16 g |
Vláknina | 1,08 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 630 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 3,02 g |
Postup přípravy
V menším rendlíku rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme ji lehce do sklovita. Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájenou šunku nebo salám a malou chvilku ještě restujeme. Krok 3: Zalijeme vajíčkem, velmi lehce osolíme (pokud je slanější salám, tak nesolíme vůbec) a za stálého míchání ho necháme srazit. Krok 4: Odstavíme a vmícháme jemně nakrájené listy medvědího česneku. Krok 5: Náplň necháme prochladnout. Pokud budeme kapsy smažit ihned, tak může být ještě trochu teplá. Krok 6: Plátky masa opatrně rozklepeme na široko a opepříme. Krok 7: Do středu navrstvíme náplň, maso přehneme a na okraji zajistíme kovovými jehlami. Krok 8: Na povrchu z obou stran lehce osolíme. Krok 9: Připravené kapsy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krok 10: Vložíme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pomalu smažíme z obou stran. Krok 11: Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory, kdy na ještě horké můžeme dát plátek másla.
Zveřejněno 3. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená vepřová kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xm3l
Moje poznámka
Smažená vepřová kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xm3l
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 7 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestková povidla
MAMA9903 před 24 minutami
Masová bulharka
Kajkajak před 1 hodinou
Bramboračka
ZdeKy před 2 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 2 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 3 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 4 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 5 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 5 hodinami
Suroviny:
maso vepřové z kýty,
sůl,
pepř mletý,
list medvědího česneku,
šunka,
cibule,
vejce,
olej,
sůl,
mouka hladká,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (4)