Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 950 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,40 g |
Tuky | 16,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,85 g |
Sodík | 582 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřová játra nakrájíme na plátky, opepříme a každý plátek z obou stran potřeme česnekem. Zhruba jeden stroužek na jeden plátek.
Krok 2: Rozprostřeme vepřovou blánu, každý plátek zabalíme a zajistíme párátky.
Krok 3: Opékáme na pánvi ne moc zprudka asi 3-4 min po každé straně, aby byla játra propečená. Sádla použijeme málo, blána se vyškvaří. Hotová játra osolíme.
Krok 4: Podáváme s chlebem nebo bramborami, ale vždy se syrovou zeleninou a hlavně tatarskou omáčkou, která jídlo velmi dobře doplní a zjemní.
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra v bláně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bn8W
Moje poznámka
Vepřová játra v bláně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bn8W
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 minutami
Gravlax vejce
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 15 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 25 minutami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 52 minutami
Makronky Danča
Malickakucharka před 1 hodinou
Rebarborový koláč
JitkaJS před 2 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 3 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 4 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 4 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 6 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřová blána,
játra recepty,
játra pečená v bláně,
pečená játra v blaně,
pečené játra v blaně,
veprova játra pečená v blane,
blána na játrech,
vepřova jatra recepty,
maso a játra ve vepřové bláně,
játra vepřová na pepři,
maso pečené v bláně,
jatra pecene v blane,
vepřové vnitřní sadlo,
játra vepřová,
recepty z jater,
játra,
recepty jater,
opakane jatrra v blaně,
vepřové plátky se zeleninou v bláně,
veprove maso pecene v blane
Suroviny:
játra vepřová,
blána tuková vepřová,
pepř,
česnek,
sůl,
sádlo
Komentáře (12)
vosje: Ptejte se po bránici.
Pan Polreich kdysi radil ji nechat rozmrazit v lehce octové vodě. Čerstvou jen octovou vodou opláchnout, ona hezky zpevní.
Neuvěřím, dokud neokoštuju...