Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dědkův vánoční pstruh

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Krok 2: Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření „Dědkův kapr“ a lehce obalíme pouhým položením do hl. mouky (netlačíme filet do mouky, potřebujeme minimum mouky jen pro krustu). Krok 3: V teflonové pánvi si rozehřejeme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme do křupava, otočíme a opět opečeme do křupava. Krok 4: Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat. Krok 5: Jako přílohu použijeme opečené vařené brambory sypané mletou červenou paprikou a ozdobíme plátkem citronu.

Zveřejněno 4. 12. 2010

Poznámka autora Colombo65

Výborné pro ty co nemají v oblibě na vánoce kapra, nemají rádi smaženou rybu, ale přesto si rybu neodpustí.

http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/de...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědkův vánoční pstruh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2QR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědkův vánoční pstruh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2QR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Take bych hned ochutnala. +5 :yes::-K

Krásně propečená kůže a krásná fotka.Jemný pstruh je výtečná ryba.Směs koření nemám,ale namíchám si sama podle tohoto postupu.Díky.:-p:yes:

Mno, mňam, dala bych si hned:-p:yes:

Pstroužky můžu ve všech kombinacích, koření seženu (měla jsem od URBANA dědkovo koření, ale určitě nebyl v názvu kapr, složení si už nepamatuju) na trzích.:-p:yes:

Tématické fráze:
pstruh recepty, příprava pstruha, vykoštění pstruha, jak vykostit pstruha, pomazánka z ryb, koření na pstruha, recept na vanocniho pstruha, recepty na pstruha, pstruh, kořenářství samuel, filety z pstruha, vánoční recepty ryby, priprava vanocniho pstruha, výborný pstruh, pstruh kosti, vánoční ryba, recept na pstruha, pstruh recept, přepuštěné máslo recept, jak udělat filety z kapra

Suroviny:
pstruh, sůl, citron, mouka hladká, ghee, koření, petržel, česnek, hořčice, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu