Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 082 kJ / 976 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,55 g |
Tuky | 49,49 g |
Vláknina | 13,27 g |
Cholesterol | 711 mg |
Sodík | 2,89 g |
Sůl | 6,91 g |
Sacharidy | 67,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme náplň. Očistěnou mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky, cibuli a šunku nakrájíme nadrobno, mírně osolíme, opepříme a podusíme. Pak přidáme vejce a podusíme, dokud vejce neztuhnou.
Krok 2: Omyté a osušené vepřové plátky z obou stran lehce naklepeme a na krajích nařízneme. Mírně osolíme a opepříme.
Krok 3: Poklademe nádivkou, plátky přeložíme, sklepneme k sobě a sepneme párátkem.
Krok 4: Obalíme v mouce.
Krok 5: V kameninové nádobě na sporáku rozpustíme máslo a závitky krátce ze všech stran orestujeme.
Krok 6: Přidáme kečup, vodu a rozdrobený bujón. Opatrně, ale důkladně promícháme.
Krok 7: Zakryjeme poklicí, vložíme do PH a vaříme na I.stupni 6-7 hod, nebo na II.stupni 4-5hod.
Zveřejněno 10. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Živáňský vepřový závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yomz
Moje poznámka
Živáňský vepřový závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yomz
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 33 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřový závitek,
vepřové závitky recept,
pomalej hrnec,
zivansky veprovy steak,
zivansky veprovy plátek,
živanska pečeně,
vepřové závitky,
živáňský,
po živáňsku,
živáňský steak,
živáňský plátek,
živáňské závitky,
vepřový živáňský plátek,
nejlepši živanska,
nejlepši vepřove závitky,
nejlepší vepřový závitek,
krůtí po živáňsku,
krkovice po živáňsku,
veprove s zivanskou omackou v ph,
steak živáňský
Suroviny:
kýta vepřová,
kečup sladký,
mouka hladká,
máslo,
voda,
bujón hovězí,
sůl,
pepř,
šunka,
mrkev,
celer,
cibule,
vejce
Komentáře (24)
tento ecept nepoznám, v PH som dávno nevarila, takže je čas...
+
Mirco, myslím, když nikomu, tak určitě Tobě by se PH moc hodil, protože jsi pořád v jednom kole a ušetřilo by Ti to spousty času. Když ho manžel nechce, zkus Ježíška