Postup přípravy
Krok 1: Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme.
Krok 2: Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme.
Krok 3: Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny na 60°C a další 2 dvě hodiny pozvolna na 50°C, necháme vychladnout. Ryby obereme z kostí, naskládáme do sklenic a zalejeme olivovým olejem nebo slunečnicovým olejem (lepší je olivový ). Zavařujeme opravdu poctivě 1 hodinu lehkým bodem varu.
Krok 4: Uchováme v chladnu a konzumujeme za 14 dní. Je to výborné na chlebě s máslem. Já si ze skleničky na talířek vyndám trochu zavařených rybiček a z talířka sleji ten olej zpět do sleničky aby to na chlebě nebylo moc mastné. Jinak moc vynikající.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařený kapr, amur nebo cejn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LXx
Moje poznámka
Zavařený kapr, amur nebo cejn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LXx
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 14 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 18 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno 2. 9. 2025 09:10:08
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 40 minutami
Cikánské řízky
hd.monthy před 50 minutami
Pečená švestková povidla
Katerain před 1 hodinou
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 2 hodinami
Domácí kečup
Marfyk před 2 hodinami
Banánové lívance
Mazej před 2 hodinami
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 3 hodinami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 3 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
amur recepty,
amur,
zavařený uzený kapr,
uzený kapr v oleji,
zavařený česnek,
jak zavařit uzeného kapra,
recepty kapr,
recepty na kapra,
cejn recept,
uzený cejn,
jak zavařit uzené ryby,
zavaření uzeného kapra,
jak nalozit cejny,
amur recept,
uzený kapr zavařený,
jak naložit cejna,
uzený kapr recept do skleniček,
recepty amur,
jak zavařit kapra
Suroviny:
ryba,
sůl,
kmín drcený,
česnek,
olej olivový
Komentáře (11)
Myslíš, že by tak šla zavařit i uzená makrela?