Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem

Při dušení červeného zelí je potřeba trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Chuťově si nezadá se zelím z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A když přidáte kachnu a bramborové knedlíky, můžete začít hodovat.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 234 kJ /
1 251 kcal
Bílkoviny17,48 g
Tuky32,42 g
Vláknina30,62 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 13,31 g
Sůl32,00 g
Sacharidy145,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubšího hrnce dáme na jemné nudličky pokrájené zelí a celé zalijeme horkou vodou. Necháme 4 minuty bez pokličky povařit a pak vodu slijeme. Krok 2: V dalším větším hrnci na rozehřátém sádle osmahneme do zlatavé barvy nadrobno pokrájenou cibuli, přilijeme víno a přidáme spařené zelí. Osolíme 2 lžičkami soli, přidáme asi 2 lžíce octa, 2 lžíce cukru, promícháme a přiklopíme poklicí. Na slabém plameni dusíme 10 minut. Krok 3: Poté přidáme jablko nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle, brambory nastrouhané na jemném slzičkovém struhadle a křen. Podle potřeby dolijeme trochu vody, promícháme a za občasného míchání vaříme pod poklicí ještě 10-15 minut. Krok 4: Ochutnáme a bude-li potřeba, dochutíme solí, octem, cukrem. Můžeme podávat ihned po uvaření, nebo necháme uležet do druhého dne.

TIP: Jak připravit červené zelí - oblíbené recepty

Zveřejněno 19. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6vl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6vl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

keijei: Děkuji,že jste receptu věnoval čas a také za komentář:-K
My jsme zvyklí dusit zelí podle babičky,aby bylo hezky na skus.Prostě nám to tak chutná.Tenké nudličky nakrájeného zelí povařit 4 minuty ve vodě,scedit a 15 minut dusit:-)
Ale je to opravdu o chuti a zvyku.U nás by zase nikdo nejedl 1,5 hodiny dušené zelí.

Zelí je podle receptu chuťově výborné, ale zapomeňte, že ho uvaříte za 10 + 15 minut. Já ho vařil dohromady skoro 1,5 hodiny, než bylo podle mé chuti a měkké.

Stanislav P. :;-):-K

Stanislav P. 27. 8. 2014 16:25
Anna Kocikova:
Dakujem za rýchlu a uspokojivú odpoved.

Stanislav P.:Děkuji za zájem o recept:-K:-)
Ano,určitě můžete použít i konzervovaný křen:yes:Také ho dávám,když nemám čerstvý:-)
V našich obchodech je pod názvem "Křeník,nebo Krenex"a mívají ho i s různými příchutěmi.
Pokud by jste tento recept opravdu zkusil a ještě vám křen zbyl,tak jim můžete potřít naklepaný plát masa(hovězí,vepřové i kuřecí),zavinout do rolády(závitku)a podusit.Maso je hezky šťavnaté a moc dobře chutná;-):-)

Stanislav P. 27. 8. 2014 09:47
Mám dotaz:
Tu sa cerstvý chren nepredáva, pretoze tu z klimatických dôvodov nevyrastie (skúsali sme...).
Napriek tomu ale v ruských obchodoch predávajú chren konzervovaný, ktorý síce s pikantnostou cerstvého (je vyrobený v Nemecku a to vsetko vysvetluje, tam je vsetko bez chuti okrem piva) nemá vela spolocného.
Môze sa do Vaseho receptu pouzit aj takýto chren?
Dakujem.

ruzena:Růženko,že máme vlastní sklepy jsem se dověděla teprve nedávno;-)Mužíček to celou dobu zatloukal a až nedávno se to provalilo:-O:-D:-D
Všem moc velké díky:-):-K

Zelí můžu bílé i červené tato úprava je:-p:-p:yes::yes:+8

To bych si dala:-p:-p:yes:

Ani, červené zelí já ráda a s takovou úpravou ještě víc:-p;-)+6:yes:

Krásné a dobré...mňam:-D:yes:Anni ty máš i své vínečko:yes::yes::yes:

to je veliká krása na obrázku:-*:-K.. a bříšku jako v pokojíčku, co;-):-p;-):-?:-))

U nás červené zelí, teda i bílé jakkoli a v jakémkoli množstv :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
červené zelí na víně, dušené červené zelí, červené zelí na červeném víně, červené zelí dušené, dušené zelí s jablky, recepty dušené červené zelí sterilizované, dušené bílé zelí s jablky, červené zelí s jablky, červené zelí s jablky, dušené červené zelí na víně, červené sterilizované zelí ke kachně, červené zelí recept, zelí na víně, červené dušené zelí, dusene zeli cervene, dušené červené zelí recept, červené zelí, červené zelí s vínem, dušené červené zelí recepty, dušené sterilizované červené zelí

Suroviny:
zelí červené, cibule, jablko, brambory, křen, sůl, sádlo, víno červené, sůl, ocet, cukr krupice, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu