Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Rácské vepřové maso je tradiční pokrm inspirovaný kuchyní jihovýchodní Evropy, zejména maďarskými a srbskými vlivy. Vyznačuje se pikantní chutí, bohatou omáčkou z cibule, papriky a rajčat a šťavnatými kousky vepřového masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 685 kJ / 1 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,49 g |
| Tuky | 98,98 g |
| Vláknina | 17,96 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 379 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 52,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno, osmažíme do červena.
Krok 2: Přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku, maso, promícháme a podlijeme horkou vodou (maso by mělo být podlito do poloviny svého objemu). Osolíme, lehce opepříme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Dle potřeby mírně podlijeme.
Krok 3: Ve druhém kastrolu rozehřejeme lžičku sádla (nebo tuk z dušeného masa), přidáme druhou cibuli pokrájenou na jemná kolečka a mícháme až nám cibule zesklovatí.
Krok 4: Pak vložíme na plátky nakrájené papriky a rajčata, mírně osolíme, necháme chvilku osmahnout, podlijeme přecezenou šťávou z masa a nakonec vložíme maso. (Cedíme přes jemný cedník a tím pádem i lehce zahušťujeme, neboť základ propasírujeme do vzniklé šťávy).
Krok 5: Dle potřeby zahustíme jíškou nebo vodou s hladkou moukou - jak je kdo zvyklý.
Krok 6: Když je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a vypneme.
Zveřejněno 24. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RA7
Moje poznámka
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RA7
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 56 minutami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso recepty,
recepty z vepřového masa,
maďarská kuchyně-recepty,
madarska kuchařka,
pokrmy z vepřového masa,
madarske mäso,
vepřové maso,
madarska jidla,
recepty lidlu,
cizí kuchyne recepty,
madarské národní jídlo,
maďarské pokrmy,
recepty cizí kuchyně,
madarské jídlo,
madarské recepty,
recepty z lidlu,
kuchynelidl,
maďarská jídla recepty,
recepty veprove maso,
plecko recept z něj
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá červená,
česnek,
smetana zakysaná,
paprika sušená sladká,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
jíška
Komentáře (14)