Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Rácské vepřové maso je tradiční pokrm inspirovaný kuchyní jihovýchodní Evropy, zejména maďarskými a srbskými vlivy. Vyznačuje se pikantní chutí, bohatou omáčkou z cibule, papriky a rajčat a šťavnatými kousky vepřového masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 685 kJ / 1 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,49 g |
| Tuky | 98,98 g |
| Vláknina | 17,96 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 379 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 52,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno, osmažíme do červena.
Krok 2: Přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku, maso, promícháme a podlijeme horkou vodou (maso by mělo být podlito do poloviny svého objemu). Osolíme, lehce opepříme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Dle potřeby mírně podlijeme.
Krok 3: Ve druhém kastrolu rozehřejeme lžičku sádla (nebo tuk z dušeného masa), přidáme druhou cibuli pokrájenou na jemná kolečka a mícháme až nám cibule zesklovatí.
Krok 4: Pak vložíme na plátky nakrájené papriky a rajčata, mírně osolíme, necháme chvilku osmahnout, podlijeme přecezenou šťávou z masa a nakonec vložíme maso. (Cedíme přes jemný cedník a tím pádem i lehce zahušťujeme, neboť základ propasírujeme do vzniklé šťávy).
Krok 5: Dle potřeby zahustíme jíškou nebo vodou s hladkou moukou - jak je kdo zvyklý.
Krok 6: Když je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a vypneme.
Zveřejněno 24. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RA7
Moje poznámka
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RA7
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 51 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 2 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 41 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 42 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 48 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 53 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 7 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso recepty,
recepty z vepřového masa,
maďarská kuchyně-recepty,
madarska kuchařka,
pokrmy z vepřového masa,
madarske mäso,
vepřové maso,
madarska jidla,
recepty lidlu,
cizí kuchyne recepty,
madarské národní jídlo,
maďarské pokrmy,
recepty cizí kuchyně,
madarské jídlo,
madarské recepty,
recepty z lidlu,
kuchynelidl,
maďarská jídla recepty,
recepty veprove maso,
plecko recept z něj
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá červená,
česnek,
smetana zakysaná,
paprika sušená sladká,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
jíška
Komentáře (14)