Kynuté Františky se skořicí
Františky, známější pod názvem Švýcarky, jsou oblíbeným kynutým pečivem. Jejich příjemná skořicová chuť a postupně se odlupující těsto vás určitě dostane. Záleží jen na vás, jak se vám tvarově povedou .
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 271 kJ / 3 411 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,57 g |
| Tuky | 156,67 g |
| Vláknina | 19,93 g |
| Cholesterol | 705 mg |
| Sodík | 233 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 429,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté Františky se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZWp
Moje poznámka
Kynuté Františky se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZWp
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 7 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 20 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 39 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 1 hodinou
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 3 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 4 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 4 hodinami
Tématické fráze:
skořicové františky,
skořicový františek,
františek se skořicí,
kynuté těsto se skořicí,
skořicové švýcarky,
recepty se skorici,
františek se skořicí recept,
kynuty frantisek,
františek recept,
skořicoví františci,
švýcarky recept,
kynutá roláda se skořicí,
skoricovy frantisek recept,
skořicový františci,
švýcarky se skořicí,
františek skořicový,
frantisky z kynuteho testa,
skořicové františky recept,
kynuté recepty,
recept na skoricove frantisky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
mléko,
máslo,
vejce,
skořice mletá,
cukr,
sůl,
máslo,
skořice mletá,
cukr moučkový,
vejce
Komentáře (53)
Koláč jako květ
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Paní casinová je hvězda
Kdesi narazila na rcp a už nějaký čas ob den peče hvězdu...
Já chodím s makronkami, ona rozdává skořicové hvězdy
Zde pro představu odkaz: fresh.iprima.cz/recepty/skoricova-hvezda-z-kynuteho-testa
martinice:
No a vy můžete mít taky pravdu
Vlhkost mouky má význam pro pekárny, ale tady je to šumafuk
Toho mléka je tam tak tak na hranici (polohrubá mouka) a pokud jste měla ještě XL, tak jste klidně mohla utopit mlynáře
Myslím ale, že tím že jste přidávala mouku jste se vyhla většímu problému, jakým je přilévání tekutiny do tuhého těsta.