Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 843 kJ / 2 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,95 g |
Tuky | 55,00 g |
Vláknina | 28,60 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 4,88 g |
Sůl | 12,15 g |
Sacharidy | 386,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do asi 100 ml teplé vody rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem a necháme stát asi 15 minut.
Krok 2: Mouku prosejeme do robota, přidáme sůl, kvásek, vodu, kefír, ocet, olej a uhněteme elastické těsto, do kterého přidáme nasekaný rozmarýn.
Těsto necháme kynout v parní troubě na program kynutí těsta na 38 °C asi 25 minut, nebo v teple, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Krok 3: Potom ho rozdělíme na 16 částí, z každé vytvoříme váleček, na kterém uvážeme uzlík, položíme na papírem vyložený plech a zakryjeme potravinářskou fólií.
Necháme kynout asi půl hodiny v teple kuchyně a pak je jemně posypeme moukou přes síto. Krok 4: Pečeme na horkovzduchu s párou 25%, při teplotě 190 °C asi 15-25 minut. Je třeba hlídat barvu, já mám pečivo raději světlejší.
Těsto necháme kynout v parní troubě na program kynutí těsta na 38 °C asi 25 minut, nebo v teple, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Krok 3: Potom ho rozdělíme na 16 částí, z každé vytvoříme váleček, na kterém uvážeme uzlík, položíme na papírem vyložený plech a zakryjeme potravinářskou fólií.
Necháme kynout asi půl hodiny v teple kuchyně a pak je jemně posypeme moukou přes síto. Krok 4: Pečeme na horkovzduchu s párou 25%, při teplotě 190 °C asi 15-25 minut. Je třeba hlídat barvu, já mám pečivo raději světlejší.
Zveřejněno 4. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarýnové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlYQ
Moje poznámka
Rozmarýnové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlYQ
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Belgické vafle
Přidáno před 7 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 11 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety v nivě
Routilka před 1 hodinou
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 1 hodinou
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 3 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 4 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 4 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná chlebová,
kefír,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
ocet,
sůl,
olej olivový,
rozmarýn
Komentáře (3)