Silvestrovský guláš
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které dodá guláši chuť. Ten také ozvláštní kyselé okurky a nakládané cibulky.
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavší barvy, přidáme nakrájené hovězí maso a za stálého míchání restujeme.
Krok 2: Přidáme nakrájené vepřové maso, osolíme a opepříme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání krátce orestujeme. Zalijeme pivem a odkryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Krok 3: Pak přidáme rajčatový protlak, majoránku, prolisovaný česnek, chilli a promícháme. Přidáme vývar podle potřeby a dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 4: Nakonec přidáme nakrájenou papriku, nakrájené okurky a najemno rozdrobený chleba. Promícháme a necháme chleba rozvařit. Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nakládané cibulky.
Zveřejněno 30. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o22m3
Moje poznámka
Silvestrovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o22m3
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 13 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 23 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 30 minutami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 10 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 10 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 10 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 10 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 11 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 11 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 12 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
plec vepřová,
roštěnec hovězí,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
chilli,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
pivo černé,
vývar hovězí,
paprika čerstvá červená,
okurky sterilované,
cibulky sterilované,
chléb
Komentáře (8)
No, stejně jako radekhk: majoránku dávám až na závěr, aby se její chuť teplem nesnížila
...a protlak? Ten dávám i na zahuštění
Nenutím ho nikomu a každý ať si dělá po svém.