Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 835 kJ / 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,35 g |
| Tuky | 17,73 g |
| Vláknina | 4,41 g |
| Cholesterol | 110 mg |
| Sodík | 3,42 g |
| Sůl | 7,50 g |
| Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme na olej rozvonět zázvor, česnek a chilli, přidáme maso a restujeme ze všech stran. Krok 2: Postupně podle tvrdosti přidáváme a restujeme zeleninu, nakonec dáme nakrájené plátky žampionu a zelí. Přidáme všechny omáčky, podlijeme asi 50 ml vody (můžeme použít i vývar) a zahustíme Solamylem rozmíchaným v dalších 50 ml vody. Krok 3: Promícháme a odstavíme. Podáváme s nudlemi nebo rýží, posypané smaženou cibulkou a nasekanou natí cibulky nebo koriandrem.
Zveřejněno 14. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Asijská vepřová pánev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QPD
Moje poznámka
Asijská vepřová pánev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QPD
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 11 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 18 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 10 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 11 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 11 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 12 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 13 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 13 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 13 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 14 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 14 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Suroviny:
maso vepřové z kýty,
olej,
zázvor,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
mrkev,
cuketa,
paprika čerstvá bílá,
žampióny,
zelí pekingské,
omáčka rybí,
omáčka sojová sladká,
omáčka sojová,
ocet rýžový,
solamyl,
cibule sušená smažená,
zelená nať
Komentáře (6)
Já nechci napadat tento recept, jen si dovoluji malou připomínku:
1/ Olivy se ve východní Asii nikdy nepěstovaly, takže místní olivový olej neznali a tedy nepoužívali.
2/ Východoasijská kuchyně (čínská i indočínská) připravuje jídla na oleji při velmi vysokých teplotách. Olivový olej má nízkou teplotu zakouření (=terminus technikus), takže by se na woku při klasické přípravě asijských pokrmů spálil. Je tedy pro toto použití nevhodný.