Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové kuličky v mexické omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Poté vypracujeme kuličky. Krok 2: V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuličky ze všech stran orestujeme. Hotové kuličky vložíme do nádoby vyložené ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Přiklopíme a udržujeme v teple. Krok 3: Na stejnou pánev do zbylého oleje (v tenké vrstvě) vsypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Krok 4: Zalijeme rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Necháme přejít varem a zalijeme vývarem a ještě asi 10 minut vaříme. Krok 5: Do omáčky přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, masové kuličky a vše znovu provaříme bez pokličky, aby se vypařila přebytečná tekutina. Omáčka tím zhoustne a nebude potřeba zahušťovat. Krok 6: Kukuřici a fazole necháme na cedníku okapat a na závěr je vsypeme do omáčky. Vše prohřejeme a dochutíme prolisovaným česnekem a pastou z chilli papriček. Krok 7: Podáváme např. s pečivem nebo bramborem na různé způsoby.

TIP: Tipy na jídla z mletého masa

Zveřejněno 18. 1. 2023

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem kdysi vyčetla z časopisu Gurmán a stal se v naši rodině velmi oblíbeným.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxjB3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxjB3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Díky. Fakt to stojí za to, nebudete litovat. 😉👩‍🍳 Ať se povede… 😉

:-)<3:yes::yes:recept se mi moc líbí a foto láká k vyzkoušení :-K

Suroviny:
maso mleté mix, sůl, pepř mletý, olej, cibule, protlak rajčatový, rajče loupané, kukuřice, fazole, vývar zeleninový, česnek, cukr krystal, chilli paprika čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu