Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 413 kJ / 2 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,23 g |
Tuky | 41,62 g |
Vláknina | 47,26 g |
Cholesterol | 608 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,26 g |
Sacharidy | 296,15 g |
Postup přípravy
Osolíme, okoreníme a necháme asi 10 minút podusiť, kým paradajky nepustia tekutinu. Kontrolujeme, či máme v zmesi dostatok tekutiny, aby sa nám následne v nej mohla udusiť ryža. Niektoré huby majú vody menej, vtedy podlejeme zmes vodou.
Vmiešame sekanú petržlenovú vňať. Krok 4: Prepláchnutú ryžu premiešame s vajcami a polovicou strúhaného syra. Krok 5: Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu ryže, na ňu polovicu hubovej zmesi aj s tekutinou.
Zakryjeme druhou polovicou ryže a navrch rozložíme druhú polovicu hubovej zmesi aj so zvyškom tekutiny. Krok 6: Posypeme zvyšným nastrúhaným syrom. Krok 7: Zakryjeme alobalom a pomaly pečieme na 180 °C asi 1 hodinu.
Zveřejněno 25. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby zapékané s rýži
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6gzL
Moje poznámka
Houby zapékané s rýži
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6gzL
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 20 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 1 hodinou
Mrkvová buchta
veronika_straka před 1 hodinou
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 15 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
rajče,
rýže,
cibule,
česnek,
vejce,
olej,
nať petrželová,
sýr tvrdý,
pepř,
sůl
Komentáře (8)
Dôležité je len množstvo tekutiny v nich, aj s paradajkami, aby ryža mohla zmäknúť.
Nech sa darí.