Bystřické fašaňkové koblihy
Smažené bochánky, tedy koblihy, děláme nejčastěji na sklonku zimy, v období masopustu. Kynuté těsto smažíme v rozpáleném oleji a poté libovolně doplníme podle chutí. Někomu stačí cukr, jiný naplní marmeládou nebo tvarohem.
Suroviny pro 1 dávka
asi 48 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 781 kJ / 3 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,72 g |
Tuky | 121,47 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 482,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky promíchané se solí uděláme důlek, vsypeme lžičku cukru z celkového množství, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Žloutky ušleháme se zbytkem cukru, změklým máslem, panákem rumu a po vykynutí kvásku vlejeme do mísy ke kvásku a mouce. Vypracujeme vláčné těsto a odložíme ho na teplé místo kynout.
Krok 3: Po vykynutí a vyklopení na desku se silikonovou podložkou lehce propracujeme a rozdělíme na stejnoměrné kousky. Necháme chvilku odpočinout a mezi prsty tvoříme bochánky s důlkem uprostřed.
Krok 4: Ty potom ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažíme z obou stran dozlatova. Smažíme nejprve stranou s důlkem dolů!
Krok 5: Koblihy dozdobíme podle vlastních zvyklostí. Stačí pocukrovat nebo důlek naplnit našlehaným sladkým bílkovým sněhem, tvarohovou pěnou, marmeládou, povidly, šlehačkou atp.
Zveřejněno 18. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bystřické fašaňkové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g67j
Moje poznámka
Bystřické fašaňkové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g67j
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 19 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 22 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 15 minutami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 42 minutami
Pečená švestková povidla
perseus před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 3 hodinami
Zelná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 4 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 4 hodinami
Tématické fráze:
bílková pěna na koblihy,
koblihy s pěnou,
jak naplnit koblihy,
slovenské koblihy,
koblihy s povidly,
ostatkové koblihy,
fasankove koblížky,
koblihy se sněhem,
fašankové dobroty,
recept na koblihy,
koblihy z penou,
koblihy recept,
koblihy,
koblihy s důlkem,
slozeni koblihy,
koblihy s důlkem,
pena na koblihy,
koblihy s bramborou,
koblihy slozeni,
fasangove koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
droždí čerstvé,
žloutek,
sůl,
rum,
olej
Komentáře (31)
Děkuji i senky a Františce za uvedení do obrazu
Vy to máte na Moravu asi daleko, že?
Fašaňku, fašaňku, už je ťa namále...
...letos je konec masopustu za 16 dní
p.s.: Jen mám dotaz na množství droždí. Např. NOLI uvádí, že jedna kostka 42 g je na kilo mouky. Není tedy ta dávka velká, nekynulo to příliš zběsile, nebo je to záměr???
rebeka:přijeď, nět prablema