Kachní kaldoun
Kachní kaldoun je tradiční svatomartinská polévka. Spotřebujeme do něj všechny zbytky z kachny, které nepoužijeme k pečení. Základem této polévky je tudíž silný vývar z kachních drobů, krku a křídel, který jí dává intenzivní chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 622 kJ / 627 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,32 g |
| Tuky | 16,46 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 212 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 87,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDVl
Moje poznámka
Kachní kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDVl
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vařená majonéza
SenBri před 51 sekundami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 6 minutami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 22 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 25 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 28 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 31 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 2 hodinami
Suroviny:
cibule,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
česnek,
květ muškátový,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
petrželka,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
játra kachní,
vejce,
strouhanka,
majoránka sušená,
sůl,
pepř mletý,
mouka hrubá,
vejce,
voda
Komentáře (3)