Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 274 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,13 g |
Tuky | 85,42 g |
Vláknina | 6,25 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 898 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 16,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rozmarýnem.
Krok 2: V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme maso a opečeme po obou stranách.
Krok 3: Pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme nebo shrneme je straně nádoby. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
Krok 4: Omáčku dochutíme podle potřeby solí, promícháme s masem a podáváme se šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 11. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso na kmíně s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V4Y
Moje poznámka
Vepřové maso na kmíně s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V4Y
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 13 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 43 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
cibule,
špek,
mouka hladká,
kmín drcený,
rozmarýn,
sůl,
pepř
Komentáře (3)