Ražniči z vepřového masa
Ražniči z vepřového masa přiláká svou vůní nejednoho hladového strávníka. Příprava je snadná a ražniči vypadá na talíři opravdu krásně. Pokrm můžete směle podávat jako sváteční jídlo. Nejlepší přílohou jsou brambory nebo bramborové dukátky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 688 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,63 g |
Tuky | 34,02 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,75 g |
Sacharidy | 12,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na plátky a lehce naklepeme, pokud jsou plátky příliš silné.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme a můžeme potřít hořčicí. Nakrájíme na kousky tak, aby se daly napichovat na jehlu.
Krok 3: Slaninu, klobásu a papriku nakrájíme na kousky o podobné velikosti jako maso. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 5: Střídavě vše napichujeme na jehly nebo špejle a skládáme do pekáčku vymazaného sádlem či olejem.
Krok 6: Ražniči podlijeme troškou vody, přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme doměkka asi 60 minut.
Krok 7: Ke konci pečení víko odklopíme a ražniči dopečeme dozlatova. V průběhu dopékání přeléváme výpekem.
Krok 8: Podáváme s bramborami a zeleninou.
Krok 9: Na talíři doplníme podle chuti hořčicí a najemno nakrájenou cibulí.
Zveřejněno 20. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpp1
Moje poznámka
Ražniči z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpp1
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 23 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 55 minutami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 1 hodinou
Cuketový bramborák
Betes před 1 hodinou
Banánová bábovka
Verunkavh před 2 hodinami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Olympus před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 2 hodinami
Tématické fráze:
raznici,
ražniči recept,
ražniči na špejli do trouby,
ražniči na špejli,
ražničí v troubě,
ražniči do trouby,
ražničí na jehle recept,
recept na ražniči,
recept ražniči,
ražničí recepty,
ražničí na špejli recept,
recepty ražniči,
ražničí na špejli recepty,
nejlepší ražniči,
ražniči v pekáči,
ražničí do pekáčku,
kuřecí ražničí,
ražničí na grilu,
recepty na raznici,
ražniči na pekáči
Suroviny:
plec vepřová,
slanina anglická vcelku,
cibule,
klobása,
hořčice,
paprika,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
hořčice,
cibule
Komentáře (19)