Friduš
Řízky v marinádě jsou lahodným pokrmem, který spojuje šťavnaté kousky masa s bohatou a aromatickou marinádou. Jsou skvělou volbou pro grilování, pečení nebo smažení a představují oblíbenou pochoutku pro všechny milovníky masa.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 702 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,96 g |
| Tuky | 30,15 g |
| Vláknina | 2,82 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 3,88 g |
| Sůl | 9,61 g |
| Sacharidy | 22,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce našleháme vidličkou, přidáme vše ostatní a pak do marinády namáčíme naklepané řízky.
Krok 2: Uložíme v uzavřené nádobě přes noc do chladničky, čím déle, tím je maso křehčí.
Krok 3: Pak smažíme v rozpáleném oleji po každé straně asi 3 minuty.
Zveřejněno 29. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Friduš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W67Q
Moje poznámka
Friduš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W67Q
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 9 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 14 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 3 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 4 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 5 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 5 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 6 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 8 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
fritovací hrnce test,
fryduš,
kotlety friduš,
úprava klokaního masa,
fridusak,
fritovaci hrnec recepty,
fritovací hrnec test,
řízky michala davida,
naložené maso fridusak,
448 receptů,
recepty pro fritovací hrnec,
kotlety ala friduš,
čínské kuřecí placičky,
friduš řízek,
fritovaci hrnec fagor oliva,
recepty z klokaního masa,
recept fryduš,
solamylky cukrovi,
medvědí maso-úprava,
friduš řízky
Suroviny:
řízky,
olej,
sůl,
pepř,
solamyl,
omáčka sojová,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
vejce,
kečup sladký,
olej
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0