 
		
Třešňový sirup
Z různých bylin a ovoce si jednoduše můžeme doma vyrobit skvělé sirupy, které jsou dobré nejen na chuť, na limonádu, ale také prospěšné pro naše zdraví a dokáží podpořit imunitu. Jedním z nich je také tento třešňový sirup.
Suroviny pro 3 litry
3litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 567 kJ / 5 872 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 27,00 g | 
| Tuky | 12,00 g | 
| Vláknina | 60,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 128 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 1 384,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Den 1.: Třešně omyjeme a vypeckujeme, případně zbavíme červíků. Vypeckované dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Ještě chvíli necháme na mírném ohni probublat, stáhneme z ohně, zakryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladu (sklep, spíže).
	Krok 2: Den 2.: Přecedíme přes plátno, třesně přes něj i vymačkáme, přidáme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a 10 minut vaříme (za stálého míchání). Přidáme Pektol (pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny) a ihned odstavíme ze sporáku.
	Krok 3: Plníme do čistých, vyvařených, ještě horkých lahví, kterým pečlivě očistíme hrdlo a dobře uzavřeme.
Zveřejněno 21. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Třešňový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9oO
Moje poznámka
					 
				
Třešňový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9oO
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 34 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							domácí třešňový sirup, 
						
						
							třešnovy sirup za studena, 
						
						
							domácí sirup z třešní, 
						
						
							štáva z třešní, 
						
						
							domaci stava z tresni, 
						
						
							štáva z třešní recept, 
						
						
							šťáva z třešní za studena, 
						
						
							třešňový domácí sirup, 
						
						
							tresne stava, 
						
						
							tresnova stava, 
						
						
							třešnovy syrup, 
						
						
							domácí třešňový sirup recept, 
						
						
							syrup z tresni, 
						
						
							tresnova stava recept, 
						
						
							domácí štáva z třešní recept, 
						
						
							konzervování třešní, 
						
						
							recept na šťávu z třešní, 
						
						
							tresnovy sirup domaci, 
						
						
							pektol, 
						
						
							tresnovy.sirup
						
					
						Suroviny:
						
							třešně, 
						
						
							voda, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							citron, 
						
						
							pektol
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (19)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Je to prášek, který zabraňoval tomu, aby zavařeniny ve sklenicích chytly třeba plíseň. Opravdu máte doma tento Pektol? Už dloho jsem ho na trhu vůbec neviděla. Jak veliké balení máte?
Navíc na sirup používám ty zralejší, které zase nedávám do kompotu, także vypeckováním odkrájím i případné "otlučeniny", nechci, aby mi sirup začal kvasit.