Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová kmínová polévka s vejci

Hustá cuketová polévka plná kořenové zeleniny je tak sytá a výživná, že nahradí večeři. Cuketovou polévkou doplníme potřebné tekutiny v horkých dnech a snadný pokrm nás zároveň zasytí a osvěží.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 777 kJ /
664 kcal
Bílkoviny33,83 g
Tuky39,18 g
Vláknina23,06 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy36,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, celer a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek prolisujeme a dáme stranou. Krok 2: Cibuli pokrájíme nadrobno a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem. Přidáme kmín, až se rozvoní přidáme mrkev, promícháme a restujeme než pustí barvu. Krok 3: Přidáme vodu, cuketu s celerem, osolíme, opepříme a od doby varu vaříme slabým varem 10 minut. Krok 4: Poté přidáme česnek, vejce, zamícháme a slabým varem vaříme ještě 2 minuty. Krok 5: Na závěr podle potřeby dochutíme a přidáme pokrájené lístky celeru a libečku.

TIP: Jak uvařit polévku z cukety: rady a tipy

Zveřejněno 8. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwGz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwGz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

cathleen: Děkuji:-KBabička vařívala úplně obyčejnou kmínku bez zeleniny,jen s vejcem a nudlemi.Já občas přidávám i tu zeleninu:-8

Anna Kocikova: jsme hodně polévkoví <3 a tuhle vylepšenou kmínku bych určitě zkusila! U nás v rodině se vařívala pouze takhle jednoduchá

janatka: Jaromira18: Marie Svarcova: Moc vám všem děkuji:-8:-K

Ivetko s tím kmínem má problém hodně lidí a ty jsi to dobře vyřešila:-DNaštěstí u nás ho můžeme všichni:yes:Děkuji že jsi podle receptu uvařila a také velké díky za fotky:-KJá jsem měla už všechnu zeleninu předem nastrouhanou-cuketu na zimu do sklenic a další zeleninu do soli.Tak jsem si zrovna odložila stranou na "zase nějakou"polévku,ta u nás musí být každý den;-)

Tak jsem vyzkoušela. Jen jsem zeleninu nakrájela na malé kousky. Kmín dala vyvařit do sítka, můj chlap nemá rád celý kmín v jídle a já ho ho zase přidávám všude. Tak byl kompromis. :-D:yes:

:yes::yes:Vynikající polévka, moc ráda si na ní pochutnám.:-K:-K

:-)<3:yes::yes: už podle receptu a fotečky vídím, že bude výborná , určitě udělám :-K

mika59: Mili,moc děkuji za koment a ohvězdnění:-8:-KChtěla jsem přidat fotku k nějakému podobnému rcp,ale všechny byly jiné:-)

Drahuško moc dobrá polévka, s klidem to mohu napsat. Mám tady podobnou

Suroviny:
cuketa, mrkev, celer, cibule, sádlo, kmín celý, voda, vejce, česnek, pepř mletý, sůl, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu