Hovězí kýta nadivoko na zelenině
Na vynikající dušené jídlo z hovězího masa je třeba počkat o něco delší dobu. Věřte ale, že se to vyplatí. Hotový pokrm, kterým bude maso "jako dort" se skvěle vychucenou kořenovou zeleninou a vhodnou přílohou, je solidní odměna za věnovaný čas.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 828 kJ / 1 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,58 g |
Tuky | 50,25 g |
Vláknina | 16,53 g |
Cholesterol | 317 mg |
Sodík | 959 mg |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 26,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nasekáme nahrubo. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme.
Krok 2: Očištěné maso prošpikujeme, svážeme kuchyňským provázkem, osolíme a opepříme.
V rozehřáté hlubší nádobě (která jde dát do trouby) maso na sádle opečeme ze všech stran a dáme stranou. Zapneme troubu na 170 °C, nejlépe na spodek/vršek. Krok 3: Do výpeku dáme restovat cibuli dozlatova. Přidáme všechnu zeleninu, česnek a rajčatovou pastu. Krok 4: Promícháme, vrátíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a vložíme koření v čajovém sítku nebo jednorázovém tkaninovém sáčku. Krok 5: Přidáme rozmarýn a koření a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby dusit na 2 hodiny nebo do změknutí masa. Podle kvality masa zhruba 1,5 až 3 hodiny.
Dle potřeby podlijeme. Krok 6: Měkké maso necháme odpočinout a nakrájíme. Omáčku bez rozmarýnu rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
V rozehřáté hlubší nádobě (která jde dát do trouby) maso na sádle opečeme ze všech stran a dáme stranou. Zapneme troubu na 170 °C, nejlépe na spodek/vršek. Krok 3: Do výpeku dáme restovat cibuli dozlatova. Přidáme všechnu zeleninu, česnek a rajčatovou pastu. Krok 4: Promícháme, vrátíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a vložíme koření v čajovém sítku nebo jednorázovém tkaninovém sáčku. Krok 5: Přidáme rozmarýn a koření a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby dusit na 2 hodiny nebo do změknutí masa. Podle kvality masa zhruba 1,5 až 3 hodiny.
Dle potřeby podlijeme. Krok 6: Měkké maso necháme odpočinout a nakrájíme. Omáčku bez rozmarýnu rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 13. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kýta nadivoko na zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739E1
Moje poznámka
Hovězí kýta nadivoko na zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739E1
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 7 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 22 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 24 minutami
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 37 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
kimlo před 38 minutami
Zakysané lívanečky
bodie před 1 hodinou
Kovbojské fazole
Ry1bka před 2 hodinami
Žampiony s cuketou
Petulice před 2 hodinami
Žampiónová polévka
SarkaMG před 3 hodinami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 3 hodinami
Košíčky s želé
rujet před 4 hodinami
Suroviny:
kýta hovězí,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
špek,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
česnek,
pasta rajčatová,
koření divočina,
rozmarýn,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar masový
Komentáře (3)