Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená zelenina je pak k řízkům skvělou podzimní přílohou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 480 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,90 g |
| Tuky | 99,20 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 2,06 g |
| Sůl | 5,10 g |
| Sacharidy | 50,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm silné. Naklepeme, potřeme rumem nebo žitnou a poskládáme do uzavíratelné misky. Dáme odležet do chladničky do druhého dne (nebo nejméně na 3 hodiny).
Krok 2: Zeleninu i cuketu očistíme, pokrájíme na hranolky postříkáme trochou olivového oleje. Brambory neloupeme, pouze dobře omyjeme, osušíme, pokrájíme na měsíčky a rovněž zastříkneme olejem. Nesolíme, jen poklademe snítkami čerstvého koření.
Krok 3: Před další úpravou vyjmeme maso včas z chladničky aby došlo před smažením do pokojové teploty. Podrtíme jalovčinky a nakrájíme špek na větší kostky (0,5 x 0,5 cm).
Krok 4: Dáme péct zeleninu a brambory na plechu vyloženém pečicím papírem nebo folií do nahřáté trouby na 180 °C zhruba hodinu před servírováním.
Krok 5: Ke konci přípravy zeleniny začneme připravovat maso. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Obalíme je v hladké mouce. Smažíme zvolna z obou stran ve vyšší vrstvě sádla, do kterého jsme přihodili před obrácením plátků i kostky špeku.
Krok 6: Na posledních pár minut přípravy zasypeme zeleninu i brambory v troubě parmezánem. Jakmile se zapeče, je zelenina hotová.
Krok 7: Plátky masa servírujeme se zeleninou, bramborami, kostičkami vypečeného špeku a pokrájenou jarní cibulkou. Zeleninu ještě přikořenímena talíři směsí na grilovanou zeleninu
Zveřejněno 22. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Moje poznámka
Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOv1v
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 12 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 7 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 7 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 7 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 7 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 7 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 10 hodinami
Suroviny:
rum,
špek,
jalovec,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
mrkev,
mrkev,
celer,
petržel,
brambory,
cuketa,
rozmarýn,
olej olivový,
parmazán,
koření na grilovanou zeleninu,
cibulka jarní
Komentáře (8)