Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové kedlubny s vařeným vejcem

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

31. 5. 2022 09:32

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 682 kJ / 641 kcal
Bílkoviny27,33 g
Tuky45,66 g
Vláknina10,92 g
Cholesterol 613 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,63 g
Sacharidy24,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo nechce vařit v MVT může dusit kedlubny klasicky v kastrolku na sporáku cca 15 minut. Z MVT je zelenina i brambory vařené na páře pouze s 1 lžící vody mnohem chutnější a zachová si nejen chuť ale i barvu (např. mrkev, brokolice apod.).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

1. 6. 2022 16:57

Eja57: :-) jééé to mám radost , moc děkuji za fotečku a jsem ráda, že chutnalo,<3 já mám to polévkové koření ráda je to všehochuť sušené zeleniny, hezky voní a je bez konzervantu apod. Ale každý si přece udělá co mu chutná a to je dobře :-K přeji krásný zbytek dne

Eja57 Eja57

1. 6. 2022 16:28

Maruško, děkuji za tip. Bylo to moc dobre, vařeno na plotně bez polevkoveho koření. Pridávám foto s tvarove nepovedeným ztraceným vejcem.

Marie Svarcova Marie Svarcova

31. 5. 2022 22:41

Simona Skolakova: :-)Děkuji za komentář - určitě se podaří, moje mamka ani babička MVT neměly a také to vařily. Já mám Mvt taprve cca 30 let a dříve jsem vše vařila na sporáku, Tak to bude 100% dobré jen o pár minut delší dušení a musí se trochu podlít, brambory raději uvařit zvlášť . :-K Krásný zbytek večera i zátřejší hezké vaření . potěšilo by mě foto. ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

31. 5. 2022 22:33

Mám ještě 3 kedlubny ve skleníku už chtějí zpracovat,ale mikrovlnku nevlastním,tak snad se mi podaří toto zrealizovat na sporáku,receptík se mi líbí;-):yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

31. 5. 2022 19:59

elunda: :-) díky za komentář a přeji hezký večer :-K

elunda

31. 5. 2022 19:56

:yes:<3
Nedělám v MVT,ale klasicky.Dobrota.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: kedlubna, máslo, smetana, mouka hladká, pepř mletý, koření polévkové, vejce, petrželka

TopRecepty.cz

Máslové kedlubny s vařeným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k4RW