Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Bramborové lokše se škvarky a brynzou jsou dokonalou ukázkou tradiční slovenské a české kuchyně. Měkké, zlatavé bramborové placky doplněné křupavými škvarky a jemně slanou brynzou vytvářejí syté a výrazně chutné jídlo.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 702 kJ / 3 753 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 105,59 g | 
| Tuky | 226,75 g | 
| Vláknina | 34,20 g | 
| Cholesterol | 256 mg | 
| Sodík | 2,55 g | 
| Sůl | 6,27 g | 
| Sacharidy | 307,73 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4LOJ
Moje poznámka
					
				
Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4LOJ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Dort z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Indická čočka s batáty
micurka před 2 hodinami
	
			
	
Celozrnné housky
Manik před 3 hodinami
	
			
	
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 hodinami
	
			
	
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 4 hodinami
	
			
	
Řepánky
Jitkazmecka před 5 hodinami
	
			
	
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 5 hodinami
	
			
	
Jablkový křen
cookamater před 5 hodinami
	
			
	
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 15 hodinami
	
			
	
Kuře na celeru
JanaPav před 17 hodinami
	
			
	
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							lokše, 
						
						
							bramborové lokše, 
						
						
							lokše s bryndzou, 
						
						
							bramborové lokše recept, 
						
						
							lokše recept, 
						
						
							bramborové placky lokše, 
						
						
							recept na bramborove lokše, 
						
						
							bramborové taštičky s brynzou, 
						
						
							škvarky recept, 
						
						
							jídlo lokše, 
						
						
							lokše se škvarkama, 
						
						
							domácí lokše, 
						
						
							bramborové tašky se škvarkama, 
						
						
							bramborové placky s brynzou, 
						
						
							pečení s brynzou, 
						
						
							bramborové placky se škvarky, 
						
						
							recept na lokše, 
						
						
							taštičky s brynzou, 
						
						
							bramborova lokse, 
						
						
							recept lokše
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cibule, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							brynza
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (24)
4 lokše nakrajame/natrháme na cca 2*2 cm kocky, necháme zovrieť vodu v hrnci alebo rych.var.kon. vložíme lokše, pomiešame a hneď scedíme (7s), pridáme 1 polievkovú ližicu sádla (kačica/hus) alebo výpek, dáme bryndzu a podla chuti dosolíme - bryndzou nešetriť. Kdo má rád halušky z bryndzou tak lokše sú 1000* lepšie.
Tak a prajem dobrú chuť.
Je to trochu pracné a nestíham ich robiť, miznú mi spod rúk a stojím kopu času pri sporáku. Naposledy som ich narobila 47 ks, už som bola naštvaná...Najčastejšie robím k pečenej kačici a dusenej kapuste, alebo stačí "kurohus". Strašne dobré sú iba samotné omastené kačacou, husacou masťou, alebo sádlom s pečeňou - játrami...ale aj na sladko.