Jehněčí guláš z tlakáče
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 578 kJ / 2 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,72 g |
| Tuky | 191,02 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 743 mg |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 7,44 g |
| Sacharidy | 59,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a slaninu s petrželí na kostičky. Do hrnce dáme sádlo a slaninu. Po vyškvaření přidáme cibuli a restujeme dohněda, nespálit.
Krok 2: Přidáme maso a zprudka a krátce osmahneme. Zasypeme paprikou, vmícháme protlak, petržel, kmín, pepř, sůl a polovinu česneku. Zalijeme pivem a přivedeme k varu.
Krok 3: Podle chuti dáme nakrájenou feferonku a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené. Uzavřeme poklicí a po přivedení k varu, plamen snížíme a vaříme cca 45 minut.
Krok 4: Po uvaření zkusíme jestli je maso měkké. Guláš by měl dost hustý, ale kdo chce, může zahustit lžíci mouky rozmíchané ve vývaru nebo jíškou a necháme 20 minut provařit.
Krok 5: Nakonec vmícháme zbylý česnek, dle chuti dochutíme oběma pepři. Guláš podáváme s knedlíky, chlebem, bramboráčky nebo noky.
Zveřejněno 9. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Moje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 7 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 9 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 13 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 1 hodinou
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 3 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 4 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 4 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 5 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 6 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 7 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 7 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 7 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
cibule,
česnek,
petržel,
slanina anglická,
pivo světlé,
paprika sušená sladká,
sádlo,
protlak,
bobkový list,
feferonka,
pepř cayenský,
vývar masový,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (4)