Domácí kmínový chleba
Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 612 kJ / 3 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,80 g |
Tuky | 45,42 g |
Vláknina | 40,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 747,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažné vody dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme ho zmladit.
Krok 2: Do mísy nasypeme mouku, sůl, kmín a promícháme. Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme je utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
Krok 3: Pak těsto propracujeme a vytvarujeme z něj bochník. Na plech s pečicím papírem položíme bochánek a necháme přikrytý utěrkou opět kynout, asi 30 minut.
Krok 4: Předehřejeme troubu na 225 °C, bochánek na povrchu třikrát nařízneme ostrým nožem, potřeme vodou (nebo rozšlehaným vejcem) a posypeme kmínem.
Krok 5: Dáme péct do spodní části trouby na 15 minut, potom teplotu snížíme na 200 °C a dopečeme asi 35 minut.
Zveřejněno 17. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí kmínový chleba
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yX66
Moje poznámka
Domácí kmínový chleba
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yX66
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 3 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 2 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 36 minutami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 4 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 17 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 18 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 21 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 21 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 21 hodinami
Tématické fráze:
domácí chleba,
recept na domácí chleba,
chleba recept,
recept na chleba,
domácí chléb,
domácí chleba recept,
kmínový chléb,
domácí chleba recepty,
kmínový chleba,
domácí chléb recept,
nejlepší recept na domácí chleba,
nejlepší recept na domácí chléb,
domácí chléb recept z chlebové mouky,
nejlepsi domaci chleba,
jak upect domaci chleba,
recept na domácí chléb,
jak upect chleba,
nejlepší domácí chleb,
chléb domácí,
kminovy chleb recept
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
sůl,
kmín celý,
droždí,
olej,
cukr,
voda,
kmín celý
Komentáře (346)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale pokud potřebujete rychlou radu, tak ano, opravdu. Vánočka se peče jinak a také pak ve výsledku nevyžadujeme pevnou kůrku jako u chleba.
A vlastní postřeh - když pečeme chleba v naší maličké jílové peci, vkládáme ho dovnitř při 320 °C
Určitě by bylo dobré balík dobře vystlat starým papírem a chléb dobře zabalit, aby se zachoval v co nejlepší chuti.
Nicméně. Dokud to nezkusíte, nic nezjistíte
Chleba moc dobroucky, dekuju za recept.
Rad bych se jeste zeptal, jestli nekdo ma zkusenost s posilanim peciva …?
Rad bych chleba poslal postou a nejsem si moc jisty jak.
Predem dekuju 🙇♂️
Rad bych se zeptal na jednu vec k tomuto receptiku, a to, jestli vysledek bude hodne rozdilny pokud pouziju instantni drozdi ..?
V Japonsku je to velice nedostatkove zbozi a tak vetsinou pecu s instantnim.
Dekuju