Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,03 g |
Tuky | 91,87 g |
Vláknina | 15,91 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 455,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek dobře prošleháme a hotový omládek necháme v teple hodinu kynout.
Po hodině k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté ho necháme znovu kynout – i 90 minut. Během té doby těsto dvakrát promísíme. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Každý kus vytvarujeme jako bulku a necháme pár minut odpočinout. Pak bulky rozválíme dokulata, plát těsta rádlem rozřízneme na 6 klínků a z každého umotáme rohlík. Krok 3: Umotané makovky poukládáme na plech s pečící fólií (střední cíp by měl ležet pod makovkou, aby se při kynutí a pečení nerozvinula), lehce jim zahneme oba konce a necháme je nakynout.
Potřeme zbytkem vejce, který jsme rozšlehali s 1-2 lžícemi vody, bohatě posypeme celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Pekla jsem s horkovzduchem, na 200 °C, asi 18-20 minut.
Po hodině k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté ho necháme znovu kynout – i 90 minut. Během té doby těsto dvakrát promísíme. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Každý kus vytvarujeme jako bulku a necháme pár minut odpočinout. Pak bulky rozválíme dokulata, plát těsta rádlem rozřízneme na 6 klínků a z každého umotáme rohlík. Krok 3: Umotané makovky poukládáme na plech s pečící fólií (střední cíp by měl ležet pod makovkou, aby se při kynutí a pečení nerozvinula), lehce jim zahneme oba konce a necháme je nakynout.
Potřeme zbytkem vejce, který jsme rozšlehali s 1-2 lžícemi vody, bohatě posypeme celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Pekla jsem s horkovzduchem, na 200 °C, asi 18-20 minut.
Zveřejněno 31. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové makovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DK3
Moje poznámka
Máslové makovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DK3
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 15 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 15 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 15 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 15 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mirabelková bublanina
alexjdubec před 1 minutou
Babiččiny šunkofleky
Darwin před 13 minutami
Čínský okurkový salát
mertice před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
vaclavagregrova před 1 hodinou
Křehký tvarohový koláč s jahodami
dostaji4 před 2 hodinami
TIP
Přiměřené lívance z Byl jednou jeden král
KiaraK před 3 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
xSarka před 4 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 13 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 14 hodinami
Maková náplň
lucyb před 16 hodinami
Tématické fráze:
makovky recept,
recept na makovky,
makovka recept,
maslove loupaky,
makovky,
makovka,
máslový loupák,
makovky recepty,
recept makovky,
makovky z pekárny,
máslové bulky,
recept na makovku,
top recepty makovky,
jak udelat makovku,
sladký loupák makovka,
recept na nejlepší makovky,
vynikající makovky,
pekarnomanie recepty,
nejlepší makovky,
těsto na makovky
Suroviny:
voda,
droždí čerstvé,
med,
mouka hladká,
voda,
cukr,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
máslo,
mák
Komentáře (48)
tvarem nádherné. Teď pošlu fotku !
Musím zkrátit pečení! Horkovzduch na 200 je obyčejná trouba na 220, horkovzduch, já radši zkoušet nebudu, mám sice novější troubu, ale peče, jako ta stará. Připéká mi vršky, potfora. S těstem se pracovalo parádně, měkké, ale soudržné, šlo lehce vyválet.