Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 797 kJ / 1 625 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,51 g |
Tuky | 128,75 g |
Vláknina | 2,96 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,22 g |
Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu ošúpeme, odstránime semená a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Mierne osolíme, mierne vyžmýkame. Ostane množstvo asi na 2 hrnčeky. Na veľkú panvicu dáme olej, na to nastrúhanú cuketu.
Krok 2: Premiešavame, dusíme, pridáme pretlačený cesnak, trochu orieška a korenia. Vajcia rozšľaháme, osolíme, vmiešame šľahačku.
Krok 3: Na cuketu nasypeme niečo zelené, petržlenovú vňať alebo pažítku, zalejeme zmesou, zmiernime plameň a zakryjeme pokrievkou. Keď vajcia stuhnú, posypeme strúhaným syrom, necháme roztopiť.
Zveřejněno 15. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Moje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 2 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 3 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 25 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 hodinou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 1 hodinou
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 2 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 3 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 4 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 4 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 4 hodinami
Tématické fráze:
cuketová fritata,
spagetova fritata,
fritata,
fritata s cuketou,
fritaty,
mail preca.in loc:cz,
cuketova fritatta,
špagetové fritáty,
karbenatky z cukyny,
špagetová frittata,
info preca in loc:cz,
frittata se zeleninou,
co uvarit s cukyny,
fritatta,
fritata recept,
fritatta s cuketou,
bramborové fritáty,
recepty z cukety,
pesto z cukyny,
wwwgulas,cukyny,cz
Suroviny:
cuketa,
olej,
česnek,
pepř bílý,
ořech muškátový,
sůl,
vejce,
šlehačka,
nať petrželová,
sýr nastrouhaný
Komentáře (23)
Taká bůčkovite prerastená cuketa by tiež nebola zlá...ak niekto vie, ako ju vypestovať, budem rada za info...
(Mäsožravcovi som k tomuto beztak musela uvariť klobásu!)
A teší ma, že môj hrneček vstúpil do siene slávy...
Jednu prerastenú - macatú cuketu mám ve spížce. Kdyby byla prorostlá jak bůček, tak by mi ji manžel snědl.
Magdalénko, dobrý recept pro mě. Manželovi bych k cuketě musela nakrájet uzený bůček nebo pikantní klobásu.
Posílám +11.
Ještě mi řekni..co je to prerastená cuketa?
Tanicka, z toho dôvodu ako spomínaš, zvyknem tú cuketu pred úpravou osoliť a vytlačiť z vody. Možno aj odparovaním tekutiny z panvice by sme dosiahli podobný efekt, ale určite by to dlho trvalo.