Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rosol

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Yvona

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 481 kJ /
832 kcal
Bílkoviny102,26 g
Tuky33,44 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 719 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy25,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod. Krok 2: Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka. Krok 3: Měkké maso a zeleninu scedíme, vývar přisolíme, popř. přikyselíme a necháme zchladnout. Z tuhnoucího rosolu lžící sbíráme tuk. Krok 4: Rosol znovu zahřejeme a do teplého (nikoliv horkého) zašleháme bílky a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme směs k varu. Krok 5: Jakmile se rosol vařil, bílek se srazil a strhl s sebou všechny nečistoty. Pak rosol odstavíme. Krok 6: Nakonec rosol scedíme a necháme přes plátěný ubrousek překapat.

Zveřejněno 14. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rosol

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnAB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rosol

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnAB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jak jsem se koukal, tak jsem nikde nedokoukal, že by skutečně prasátko vlastnilo kližku;-(. Asi má na to móc krátké nohy:-O

Kližka je stejné pojmenování pro stejné části masa jak u hovězího tak vepřového - viz odkaz - pod nadpisem - Vaření:hovězí, telecí, vepřové - http://www.cucinait.cz/index.php?action_cls=clanek...

No, tak to taky nevím, kde má prase kližku?:-O

Nejsem anatom, ale prosím o poučení, kde má vepřík kližku:-?

spagetko ani kližku myslím vepřovou

Vepřové kůže jsem nějak v sortimentu u řezníka nezahlédla (rosol dělám z nožiček, kolena, hlavy - tam už kůže je), kližku myslíš taky vepřovou?

Tématické fráze:
rosol, recept na domácí aspik, vepřový rosol, aspik z nozicek a kuzi, rosol recept, recept na rosol, jak udělat rosol, rosol z vepřového kolena, recepty na domácí aspik, jak se dělá rosol, jak se dělá jablečný rosol, rosol z vepřového masa, aspik recept, třešňový rosol, aspik z vepřového kolena, rosol z kůží, čištění rosolu, maso v rosolu, rosol z nožiček, recepty rosol

Suroviny:
kližka hovězí, kůže vepřová, nožička vepřová, voda, sůl, zelenina kořenová, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, ocet, bílek, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu