Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Tento recept vás zavede do čínské kuchyně s vůní Orientu. Kuřecí prsa Kung Pao doplněná chutnými mandlemi, náležitě okořeněná a s notnou dávkou zeleniny, vám budou nejspíše chutnat s rýží nebo s hranolky.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 500 kJ / 2 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 229,36 g |
| Tuky | 127,27 g |
| Vláknina | 24,10 g |
| Cholesterol | 440 mg |
| Sodík | 6,09 g |
| Sůl | 15,48 g |
| Sacharidy | 99,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme. Maso vyjmeme a odložíme stranou.
Krok 2: Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou solamylu.
Krok 3: Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev nakrájenou škrabkou na tenké plátečky a zelí a krátce prohřejeme.
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8KE
Moje poznámka
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8KE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 3 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 14 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 18 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší langoše
LUCAH před 25 minutami
Posvícenské ořechy
brtna před 36 minutami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 43 minutami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 2 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 2 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 2 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 2 hodinami
Tématické fráze:
kung pao z kuřecího masa,
kungpao z kuřecího masa,
kung pao,
kung pao recept,
kuřecí nudličky kung pao,
kuřecí maso s mandlemi,
kureci s mandlemi,
recepty kuřecí maso kung pao,
recepty kung pao,
kuřecí prsa s mandlemi,
recept na kung pao,
pravé kung pao,
kuřecí kungpao,
recept na kuře kung pao pohlreich,
kuřecí nudličky s mandlemi,
kung pao pohlreich,
kureci kungpao s mandlemi,
recept kung pao,
kureci maso kung pao,
kung-pao
Suroviny:
maso kuřecí,
solamyl,
sůl,
olej,
cukr krystal,
voda,
bujon kuřecí,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
omáčka chilli,
mandle,
zelí čínské,
mrkev
Komentáře (53)
Děkuju
"Kukuřičný škrob je na rozdíl od bramborového škrobu jemnější a hodí se proto i na zjemnění koláčů, dortů, přípravu náplní, dezertů a ovocných omáček. Bramborový škrob je zase vhodnější při přípravě specialit asijské kuchyně a do bramborových těst (např. chlupaté a bramborové knedlíky). "
Takže osobně bych ho klidně nahradila