Netradiční šnekový mazanec s mákem a višněmi
Mazanec netradičního šnekového tvaru spojuje klasickou recepturu s neobvyklými přísadami. Pudinková makovo-višňová náplň a jemné kynuté tvarohové těsto se skvěle doplňuje.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 427 kJ / 3 926 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 132,64 g | 
| Tuky | 81,47 g | 
| Vláknina | 39,29 g | 
| Cholesterol | 570 mg | 
| Sodík | 962 mg | 
| Sůl | 2,16 g | 
| Sacharidy | 645,96 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hladkou mouku smícháme s cukrem a solí a prosejeme. Přidáme vanilkový cukr, měkký tvaroh, citronovou kůru, vlažné mléko, vejce a rozdrobené čerstvé droždí. Hnětačem vypracujeme vláčné těsto, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
	Krok 2: Připravíme makovou náplň tak, že v rendlíku za stálého míchání svaříme mléko s cukrem, mletým mákem, strouhankou a skořicí. Mléko dáme dle potřeby. Necháme zchladnout.
	Krok 3: Z kompotové šťávy a pudinkového prášku svaříme hustý pudink. Po odstavení do něj vmícháme višně, pokud je třeba, můžeme přisladit. Necháme zchladnout.
	Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na mírně podsypaném silikonovém vále do obdélníkového tvaru. Potřeme makovou náplní, pak rozprostřeme pudink s višněmi. Těsto za pomocí silikonového válu nebo folie srolujeme do závinu a stočíme do tvaru šneka. Přeneseme do vymazané a vysypané dortové formy, o průměru 26 cm. Na povrchu rukou upravíme - zamáčkneme, aby byl závin ve formě stejnoměrně, jak do výšky, tak i k okrajům.
	Krok 5: Necháme zhruba 10 minut pod utěrkou kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 50-60 minut při teplotě cca 165-170 °C. Pokud by se začal shora připalovat, povrch překryjeme papírem na pečení.
	Krok 6: Ještě teplý mazanec vyjmeme z formy a na povrchu pocukrujeme. Necháme dobře vychladnout a krájíme.
Zveřejněno 14. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Netradiční šnekový mazanec s mákem a višněmi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MvXR
Moje poznámka
					
				
Netradiční šnekový mazanec s mákem a višněmi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MvXR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							mák recepty z s mákem, 
						
						
							rolovaný dort s višněmi, 
						
						
							recept na mazanec, 
						
						
							netradiční velikonoční mazanec
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							tvaroh měkký, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mák mletý, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							kompot, 
						
						
							šťáva z kompotu, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (6)