Pravý vepřový guláš
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném poměru. Potom už stačí dodržet postup, přidat pár ingrediencí a můžete servírovat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 403 kJ / 1 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,35 g |
| Tuky | 45,30 g |
| Vláknina | 64,20 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 604 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 109,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli restujeme na tuku do tmavší hnědé barvy (kvůli barvě guláše). Zasypeme paprikou, jen necháme zpěnit a zastříkneme troškou vody, aby paprika nezhořkla. Pracujeme rychle.
Krok 2: Vložíme na kostky nakrájené maso a opékáme, dále okořeníme maso (sůl, pepř, kmín) a vložíme protlak, ten je potřeba hodně prosmažit s masem, aby ztratil na kyselosti. Když tohle všechno máme hotové, zalijeme vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidáme majoránku a rozetřený česnek. Maso necháme dusit.
Krok 3: Když je maso dostatečně měkké, tak ho vyjmeme a šťávu zahustíme chlebem, jíškou a nebo záklechtou (trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě).
Krok 4: Pak už zbývá jen nechat guláš provařit a dochutit (solí, pepřem, česnekem, majoránkou, drceným kmínem). Nakonec vrátíme maso a necháme ho prohřát.
Zveřejněno 24. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravý vepřový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2P4W
Moje poznámka
Pravý vepřový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2P4W
Nejnovější recepty
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 22 minutami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 6 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 18 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené hlávkové zelí
Jenn17 před 42 minutami
Vaječný likér 8x jinak
Gablik před 1 hodinou
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Saphena před 1 hodinou
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 4 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 6 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 6 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 6 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 7 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřovy gulaš,
vepřový guláš z plecka,
pravý vepřový guláš,
veprovy gulas recept,
recept na vepřovy guláš,
gulas veprovy,
vepřový guláš recepty,
guláš z vepřového masa,
recept vepřový guláš z plecka,
pravy gulas,
recept vepřový guláš,
veprovy gulas top recepty,
pikantní vepřový guláš recept,
pikantní vepřový guláš,
recepty vepřový guláš z plecka,
guláš z plecka,
recepty vepřový guláš,
gulas z veproveho,
priprava veproveho gulase,
veprovygulas
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
vývar vepřový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
chléb
Komentáře (31)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Prostě VYNIKAJÍCÍ